Vesti > Svet

Prve dame na SVEČANOM RUČKU u Njujorku: Tamara Vučić na skupu "Sećanje na kraljicu Elizabetu Drugu"

Događaj je bio prilika za kratke susrete sa prvim damama Malte, Albanije, Paragvaja, Turske...

Izvor: K1info/Tanjug

20/09/2023 > 21:44

podeli vest:

Prve dame na SVEČANOM RUČKU u Njujorku: Tamara Vučić na skupu "Sećanje na kraljicu Elizabetu Drugu"
Foto: Tanjug/STR


Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je 11. ručku za prve dame pod nazivom "Sećanje na kraljicu Elizabetu Drugu", organizovanom na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Događaj je bio prilika za kratke susrete sa Lidijom Abelom, suprugom premijera Malte, Armandom Begaj, suprugom predsednika Albanije, Leticijom Okampos, suprugom predsednika Paragvaja, Deborom Karvaljo.

Tamara Vučić sastala se i sa suprugom predsednika Kabo Verde i Mišel Maskat, suprugom bivšeg premijera Malte.

Supruga predsednika Vučića prethodnih dana prisustvovala je i događaju organizovanom pod pokroviteljstvom supruge predsednika Republike Turske Emine Erdogan ”Svet je naš zajednički dom: Put ka pokretu nultog otpada", na kome su učesnice simbolično svoje potpise stavile na dokument u kojem se skreće pažnja na neophodnost veće brige o očuvanju životne sredine, što uključuje i efikasnije korišćenje energenata i podršku praksama koje će doprineti ostvarivanju ciljeva za koje se zalaže inicijativa "nulti otpad".

Supruga predsednika Tamara Vučić krajem marta 2023. godine učestvovala je i na sastanku na visokom nivou Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o ulozi ”nultog otpada” kao transformativnog rešenja u postizanju Ciljeva održivog razvoja.

 

Ostavite komentar