Vesti > Svet

Podoljak o PRIGOŽINOVOJ smrti: Ovo je VAKCINA protiv GLUPOSTI po obrascu KGB

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine smatra da je ovo dobra lekcija za sve "golubove mira“ koji veruju u pregovore sa Putinom

Izvor: K1info/Tanjug

24/08/2023 > 21:01

podeli vest:

Podoljak o PRIGOŽINOVOJ smrti: Ovo je VAKCINA protiv GLUPOSTI po obrascu KGB
Foto: Tanjug/AP Photo/Wikipedia


Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak izjavio je danas da je avionska nesreća u kojoj je, kako se veruje, nastradao šef ruske plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin lekcija  svima koji još veruju u mogućnost pregovaračkog procesa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Demonstrativna likvidacija Prigožina još jednom pokazuje koliko zaista vrede Minski sporazumi, ruske "bezbednosne garancije" i Lukašenkovo posredovanje - napisao je Podoljak na platformi X (Twitter).

On smatra da je ova situacija dobra lekcija za sve "golubove mira“ koji i dalje veruju u mogućnost pregovaračkog procesa sa Putinom pod uslovom "prekida vatre i snabdevanja oružjem“.

- Po mom mišljenju, ovo je odlična vakcina protiv gluposti zasnovana na KGB obrascima - dodao je savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Foto: Tanjug/AP Photo/Donat Sorokin/TASS Host Photo Agency Pool Photo

 

U sredu se u Tverskoj oblasti u Ruskoj Federaciji srušio avion sa 10 ljudi, a kako je saopštila ruska agencija za civilno vazduhoplovstvo Rozavijacija, među putnicima je bio i Prigožin.

Smrt vođe Vagnera još nije zvanično potvrđena, a ruska agencija „Interfaks” javila je da su spasioci pronašli ostatke svih 10 putnika i članova posade.
 

Ostavite komentar