Vesti > Svet

Da li je Prigožin I DALJE ŽIV? Amerikanci veruju DA NIJE

Šef Vagnera je verovatno mrtav, a sastanak sa Putinom skoro sigurno lažiran, tvrdi penzionisani general SAD

Izvor: K1info

15/07/2023 > 08:11

podeli vest:

Da li je Prigožin I DALJE ŽIV? Amerikanci veruju DA NIJE
Foto: Tanjug/AP


Šef pobunjeničke plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin verovatno je ili mrtav ili je u zatvoru, a njegov veoma popularan navodni sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon njegove neuspele pobune je verovatno lažiran, kaže bivši visoki američki vojni vođa Robert Abrams, prenosi New York Post.

Penzionisani general Robert Abrams, saradnik ABC Newsa koji je ranije služio kao komandant američkih snaga u Koreji, podelio je svoja razmišljanja o neizvesnoj Prigožinovoj sudbini nakon kratkotrajne oružane pobune Vagner grupe prošlog meseca.

- Moja lična procena je da sumnjam da ćemo Prigožina ikada ponovo videti javno - rekao je Abrams za ABC News.

- Mislim da će ga ili sakriti, ili poslati u zatvor, ili će se baviti nekim drugim načinom, ali sumnjam da ćemo ga ikada više videti.

Upitan da li misli da je biznismen milijarder živ nakon što je predstavljao najznačajniji izazov Putinovom režimu otkako je došao na vlast 1999. godine, Abrams je rekao: 

- Ja lično mislim da nije, a ako jeste, negde je u zatvoru. 

Penzionisani general sa četiri zvezdice je takođe izrazio sumnju u vezi sa sastankom koji je, prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Putin održao sa Prigožinom i svim svojim višim komandantima Vagnera 29. juna, pet dana nakon prekinute pobune, piše New York Post.

Ostavite komentar