Vesti > Svet

Tramp LJUT NA NASLEDNIKE: Amerika postala zemlja "trećeg sveta"

Bivši predsednik SAD ukazuje na brojne probleme sa kojima se Amerika suočava poslednjih godina

Autor: novosti.rs

07/08/2022 > 17:50

podeli vest:

Tramp LJUT NA NASLEDNIKE: Amerika postala zemlja "trećeg sveta"
Foto: Tanjug/AP


Svetska zajednica je izgubila poštovanje prema američkom narodu i Americi, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp i izrazio zabrinutost što druge zemlje u svetu više ne poštuju i ne slušaju Vašington.

- Mi smo na mnogo načina zemlja trećeg sveta. Mi smo zemlja čija ekonomija posustaje, čiji su lanci snabdevanja poremećeni, prodavnice nisu pune, čiji paketi ne stižu do adresa i čiji je obrazovni sistem na dnu bilo koje liste - citira Trampovu izjavu ruska agencija TAS S.

- Posrnula ekonomija, problemi sa hranom i loše obrazovanje učinili su Sjedinjene Države zemljom Trećeg sveta -  izjavio bivši predsednik SAD Donald Tramp.

Prema rečima Trampa, glavni problem Sjedinjenih Država je gubitak autoriteta u svetskoj zajednici. - Što je možda najvažnije, mi smo zemlja koja se više ne poštuje i ne sluša u svetu. Mi smo narod koji je postao šala - zaključio je Tramp.

Kako je ranije izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, specijalna vojna operacija u Ukrajini označila je početak sloma američkog svetskog poretka i prelazak na istinski multipolarni svet, koji se zasniva ne na liberalnom globalističkom egocentrizmu SAD već na istinskom suverenitetu naroda.

Foto: Tanjug/AP

 

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo SAD da se uzdrže od akcija koje podrivaju regionalnu stabilnost i međunarodnu bezbednost i da priznaju realnost da nema mesta za američku hegemoniju.

Ostavite komentar