Vesti > Srbija

Kakva SUDBINA čeka CRNOG PANTERA?

Panter je poslednji put viđen u blizini Banje Junaković

Izvor: K1info/blic.rs

13/11/2022 > 11:14

podeli vest:

Kakva SUDBINA čeka CRNOG PANTERA?
Foto: Pixabay.com


Potraga za crnim panterom, koji je juče viđen u Banji Junaković kod Apatina, nastavlja se danas, a kada bude uhvaćen, plan je da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanov, koji je juče ceo dan bio na terenu sa kolegama u potrazi za ovom životinjom, rekao je da im je ideja da ga uspavaju i prebace u Zoološki vrt na Paliću.

Ukoliko se to pokaže kao nemoguće i neizvodljivo, Ivanov kaže da će se preći na drugu opciju i plan.

- Zoološki vrt Palić ima najsavremenije sredstvo za uspavljivanje. Maksimalni domet je do 30 metara za uspavljivanje a mi to nećemo da radimo u zatvorenim kontrolisanim uslovima, nego bukvalno na otvorenom - rekao je Ivanov.

U potragu su uključeni i veterinari ovog Zoo vrta. Oni asistiraju drugim organima koji su na terenu i učestvuju u lociranju i hvatanju divlje životinje.

Ivanov je još ispričao da su juče pantera tražili dronom sa termalnom kamerom, te da će tako biti nastavljeno i danas, ako treba i sutra, sve dok ne nađu predatora.

Podsetimo, juče je na društvenim mrežama okačen snimak životinje koja ulazi u šumu. Krupnija životinja u daljini šeta po poljani. Korisnik koji je snimak postavio na društvenu mrežu napisao je da je prizor zabeležen u blizini Banje Junaković.

Opština Apatin izdala je saopštenje u kojem je navela da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, juče uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković.

 

Ostavite komentar