Vesti > Srbija

Jedini Srbin u Rosu NAPUSTIO POSAO - ostavke predali i policajci na SEVERU KiM i PRELAZIMA Jarinje i Brnjak

Zbog najnovih poteza Prištine i kršenja Briselskog sporazuma srpski policajci podneli su ostavke

Izvor: K1info/Tanjug

06/11/2022 > 14:45 >> 20:45

podeli vest:

Jedini Srbin u Rosu NAPUSTIO POSAO - ostavke predali i policajci na SEVERU KiM i PRELAZIMA Jarinje i Brnjak
Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavković


Zoran Petrović, jedini Srbin sa severa Kosova i Metohije koji je radio u specijalnim jedinicama Rosu, saopštio je danas da je napustio to mesto kako bi podržao svoj narod.

Petrović je za Kosovo onlajn rekao da je, gledajući prethodnih dana dešavanja na severu KiM, a "dobro znajući šta se mesecima zbiva i koju torturu proživljavaju Srbi" zbog premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija odlučio da pretpostavljenima saopšti da više neće raditi u Rosu.

- Želeo sam da časno i po zakonu obavljam svoj posao, ali sam iz dana u dan uviđao da moram da radim protiv svog naroda. Zato sam doneo odluku da napustim specijalnu jedinicu i stanem uz svoj narod na severu Kosova - rekao je Petrović.

U severnom delu Kosovske Mitrovice, ranije danas je više od 300 srpskih policajaca sa severa Kosova i Metohije razdužilo je uniforme kosovske policije.

Takođe, ostvake su predali i srpski policajci u kosovskoj policiji na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kao i srpski policajci u centru za kontrolu i nadzor granice Leposavić, koji se nalazi na Jarinju, na oko 500 metara od samog administrativnog prelaza.

 

U centru za kontrolu i nadzor granice Leposavić ima više od 40 srpskih policajaca koji su predali ostavke i skinuli uniforme, na administrativnom prelazu Jarinje ima njih oko 30, a na Brnjaku isto toliko.

Pred medijima ostavke je predao deo njih i napustio prostorije kosovske policije na Jarinju, dok će ostali to učiniti kasnije.

Na putu od Jarinja ka Kosovskoj Mitrovici pojačano je prisustvo vozila Kfora, kosovske granične policije i Euleksa.

- Podnešene su ostavke u kosovskoj policiji, na severu. Od sutra više nema srpskih policajaca na severu KiM - rekao je jedan od policajaca novinarima koji nije želeo da se predstavi.

On je dodao da je to saopštio medijima u ime svih koji su danas dali ostavke.

Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavković

 

Srpski policajci su dali otkaze i razdužili uniforme posle jučerasnje odluke Srba sa severa KiM da se povuku iz svih kosovskih institucija zbog najnovih poteza Prištine i kršenja Briselskog sporazuma.

Komandiri i rukovodioci policije su na sastanku predstavnika Srba sa severa KiM juče u opštini Zvečan pred kamerama skinuli svoje uniforme.

 

 

Ostavite komentar