Vesti > Politika

Vučić preneo Tajaniju STAV SRBIJE povodom situacije na KiM

Poslednji neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa KiM - objasnio je predsednik šefu italijanske diplomatije

Izvor: K1info/Tanjug

06/11/2022 > 12:33

podeli vest:

Vučić preneo Tajaniju STAV SRBIJE povodom situacije na KiM
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem, kojem je, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da će se Srbija, kao i do sada, ponašati ozbiljno i odgovorno, poštujući svoje obaveze i opredeljenje da čuva mir i stabilnost, koji Priština ugrožava svojim jednostranim aktima i akcijama, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

- Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova i Metohije - objasnio je predsednik šefu italijanske diplomatije Tajaniju.

Predsednik je čestitao Tajaniju stupanje na odgovornu dužnost, a ovom prilikom su dvojica sagovornika izrazili nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti dobra, na temeljima ličnog odnosa izgrađenog dok je Tajani bio predsednik Evropskog parlamenta.

Dvojica zvaničnika očekuju intenzivniji politički dijalog Srbije i Italije.

 

 

 

Ostavite komentar