Vesti > Srbija

Vučić sa MARICOM, čija je beba preminula na POROĐAJU: Taj lekar je PUNO DOBRIH STVARI UČINIO, žao mi je!

Vučić je u sredu rekao da je tužan zbog onoga što se dogodilo Marici, ali da je srećan što je sa tim izašla u javnost

Izvor: K1info

Autor: Katarina Milanović

25/01/2024 > 12:53

podeli vest:

Vučić sa MARICOM, čija je beba preminula na POROĐAJU: Taj lekar je PUNO DOBRIH STVARI UČINIO, žao mi je!
Foto: Unsplash.com/Printscreen/Prva/FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da oni koji rade sa decom i majkama moraju da pokažu najviše odgovornosti i ozbiljnosti, da se više ne bi dešavali slučajevi kao sa Maricom Mihajlović iz Sremske Mitrovice, čije je dete umrlo posle porođaja.

Vučić je tokom razgovora sa Mihajlović, koja je u javnosti iznela optužbe na račun lekara koji je porađao zbog smrti bebe, rekao da je pročitao sve što mu je bilo dostupno o tom slučaju, ne samo njene izjave, već i izjave nadležnih lica, sestara, babica, lekara.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

- Iz izjava drugih sam video da ste od početka tražili, molili za carski rez, da ne ulazim u posao lekara i da nikoga ne osuđujem pre presude. Žao mi je što ste kroz sve prošli i pre svega žao mi je zbog posledica. Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo sebe da menjamo i da imamo drugačiji odnos u budućnosti. I zato se nadam da će ova vaša ispovest, sve što ste rekli, sve na šta ste nas upozorili, biti signal ljudima koji rade, sa majkama, sa decom - poručio je Vučić.

On je istakao da je 99 odsto lekara je maksimalno posvećeno i najbolje moguće radi svoj posao, a da će onih jedan odsto morati još veću pažnju da usmeri ka onim životima koji su nam najvažniji.

- Video sam da su sve babice bile veoma fer i da su sve u najvećem delu potvrdile ono što ste vi rekli. Mnogo je važno da sve ljude koji rade taj najlepši, najhumaniji posao u našoj zemlji u svakom trenutku, bez obzira na lične probleme sa kojima se suočavaju, da uvek budu sto procentno posvećeni majkama, deci, jer je tu prosto najveća odgovornost. Zato verujem da ćemo, a da ne donosimo presude bez suđenja, moći da ustanovimo neka nova pravila i više odgovornosti i ozbiljnosti - rekao je Vučić.

Dodao je da mu je bilo čudno, jer je lekar koji je porađao Maricu mnogo dobrih stvari učinio u životu. Naglasio je da je čuo o problemima koje Marica ima, od socijalnih do drugih, i da će država svakako gledati da joj pomogne.

On je poručio Maričinom mužu da sada mora da još više da vodi računa o svojoj supruzi. Marica je zahvalila predsedniku što ih je primio i saslušao.

- Hvala vam što ste nas primili, što ste hteli da popričate sa nama, što ste nas podržali. Nadam se da će pravda biti da zadovoljena i da će krivac biti kažnjen - rekla je Marica Mihajlović.

Ostavite komentar