Vesti > Srbija

SRBIN IZ ZVEČANA UHAPŠEN NA JARINJU: Krenuo sa porodicom na sahranu Stefana Nedeljkovića, IZVUKLI GA IZ KOLA I ODVELI

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti hapšenja Lazara Janićijevića

Autor: K1info

01/10/2023 > 12:55

podeli vest:

SRBIN IZ ZVEČANA UHAPŠEN NA JARINJU: Krenuo sa porodicom na sahranu Stefana Nedeljkovića, IZVUKLI GA IZ KOLA I ODVELI
Foto: Tanjug/Mirjana Mitrović


Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je Srbin Lazar Janićijević iz Zvečana uhapšen od strane kosovske policije na Jarinju, dok je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića koji će biti ispraćen na večni počinak u Vrnjačkoj Banji.

-  Ovaj nečovečni i necivilizacijski čin pokazuje svu antisrpsku prirodu i pravo lice režima Aljbina Kurtija i Prištine kojima ništa nije sveto, pa i trenutak najveće tuge i žalosti Srba koriste za ugnjetavanje i obračun sa našim narodom - navode iz Kancelarije za KiM.

Ističe se da se "Srbima se na Kosovu i Metohiji ruše i skrnave grobovi, a sada se Srbi hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju svog sunarodnika, što je nezabeleženo bilo gde u svetu, ali će i na ovu torturu međunarodna zajednica ostati nema".

- Lazar je bez razloga izveden iz automobila, u kome se nalazio i priveden je na prelazu Jarinje, dok je ostala kolona Srba koja je krenula na sahranu nastavila put Vrnjačke Banje - navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti njegovog hapšenja.

- Trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vređanjima po nacionalnoj osnovi nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta i sever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba - ističu iz Kancelarije za KiM.

Kako navodi Srpska lista, u ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se Janićijević nalazi.

- Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima. U trenutku velike žalosti na severu Kosova i Metohiji svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku" danas lišen slobode Lazar Janićijević -navodi Srpska lista.

Iz Srpske liste navode da je "ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikriveno uz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju".

- Sada je više nego jasno da je srpski narod pred očima KFOR-a, Euleksa, UNMIK-a i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima - saopštila je Srpska lista.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar