Vesti > Srbija

POLICIJA tzv. Kosova PRETUKLA trojicu SRPSKIH MLADIĆA u Zubinom Potoku: Presreli ih na LOKALNOM PUTU

Prema rečima pretučenih mladića, pripadnici FIT su ih optužili da su ilegalno prešli administrativni prelaz

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/09/2023 > 18:54 >> 19:20

podeli vest:

POLICIJA tzv. Kosova PRETUKLA trojicu SRPSKIH MLADIĆA u Zubinom Potoku: Presreli ih na LOKALNOM PUTU
Foto: Tanjug/Ivan Radulović


Trojicu srpskih mladića pretukli pripadnici elitne jedinice policije tzv. Kosova (FIT) u mestu Gornje Varage u opštini Zubin Potok, saznaje Kosovo onlajn.

Prama informacijama sa terena, pretučeni su mladići M.R., M. S., M.J., koje su na lokalnom putu do kuće presrelii pripadnici FIT i brutalno ih pretukli uz pogrdne reči.

Prema rečima pretučenih mladića, pripadnici FIT su ih optužili da su ilegalno prešli administrativni prelaz, nakon čega su ih oborili na zemlju i tukli.

Ugnjetavanje jednog naroda je politika Prištine

"Verbalno nasilje, proizvoljni upadi u kuće i fizički nasrtaji na Srbe su svakodnevna karakteristika Kurtijeve okupacije severa Kosova i Metohije, zbog čega Beograd i insistira na povlačenju sprovodilaca terora iz opština severno od Ibra i raspoređivanje jedinica Kfora", poručuju tim povodom iz Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je ugnjetavanje čitavog jednog naroda zvanična politika Prištine, te da je međunarodna zajednica dužna da, kako se navodi, u ime mira, humanosti i civilizacijskih vrednosti, prestane da toleriše takvu praksu.

"Jedno je sigurno, slobodu našem narodu je nasiljem moguće privremeno suspendovati, ali je niko ne može i oduzeti", zaključuje se u saopštenju.
 

Ostavite komentar