Vesti > Srbija

SUZE KUPAJU KOSOVO: Danas SAHRANA Srba UBIJENIH u Banjskoj

Njihova tela predata su juče porodicama na Institutu za sudsku medicinu u Prištini, gde je obavljena obdukcija

Izvor: K1info/Tanjug

01/10/2023 > 11:03

podeli vest:

SUZE KUPAJU KOSOVO: Danas SAHRANA Srba UBIJENIH u Banjskoj
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Trojica Srba koji su ubijeni u sukobu sa tzv. kosovskom policijom u selu Banjska, 24. septembra, na severu KiM, danas će biti sahranjeni.

Stefan Nedeljković će biti sahranjen u Vrnjačkoj Banji, a Bojan Mijailović i Igor Milenković u Leposaviću.

Njihova tela predata su juče porodicama na Institutu za sudsku medicinu u Prištini, gde je obavljena obdukcija.

Porodicama nisu uručeni obdukcioni nalazi, iako su nadležni prištinski organi saopštili da je obdukcija završena.

Nedeljković, Mijailović i Milenković su ubijeni u sukobu lokalnih Srba i takozvane kosovske policije, 24. septembra, u selu Banjska, na severu Kosova i Metohije. U sukobu u Banjskoj stradao je i pripadnik tzv. kosovske policije Afrim Bunjaku.

Sahrana Stefana Nedeljkovića u Vrnjačkoj Banji

Na samom ulazu u Vrnjačku Banju razvijen je transparent na žicama, a na kojem piše "Slava heroju" uz fotografiju Stefana Nedeljkovića, Srbina ubijenog u sukobu sa kosovskom policijom u Banjskoj, a koji će biti sahranjen danas.

Više stotina građana oprostilo se od Stefana Nedeljkovića u Zvečanu.Više stotina građana sa severa Kosova okupilo se jutros u Zvečanu kako bi uputili poslednji pozdrav i odali poštu Stefanu Nedeljkoviću koji je ubijen prošle nedelje u Banjskoj u sukobu sa pripadnicima Kosovske policije, a koji će biti sahranjen danas u Vrnjačkoj Banji u 15 časova.

Kilometarska kolona sa članovima porodice, prijateljima, poznanicima i komšijama krenula je od Nedeljkovićeve kuće i napravila krug pored crkve Svetog Đorđa do zgrade Metala.

Ostavite komentar