Vesti > Srbija

EKSKLUZIVNO: Kurtijevi TERORISTI bacali SUZAVCE na srpske KUĆE u kojima su bili SAMO ŽENE I DECA

Snimak koji je dobio portal K1info pokazuje svu nečovečnost separatističkih snaga iz Prištine

Izvor: K1info

27/05/2023 > 21:28

podeli vest:

EKSKLUZIVNO: Kurtijevi TERORISTI bacali SUZAVCE na srpske KUĆE u kojima su bili SAMO ŽENE I DECA
Foto: Tanjug/AP


Jučerašnji upad prištinskih terorističkih jedinica, koje same sebe nazivaju kosovskom policijom, u opštine Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, bio je samo još jedan primer nasilja koji nad Srbima na Kosovu i Metohiji sprovodi Aljbin Kurti uz dozvolu svojih zapadnih mentora.

Ovaj napad, međutim, imao je i dodatnu težinu i dosegao je novi nivo nečovečanskog ponašanja naoružanih separatista - portal K1info, naime, došao je u posed ekskluzivnog snimka napada na Srbe u Leposaviću, tačnije bacanja više suzavaca na srpske kuće u kojima su bile samo žene, od kojih jedna trudna, i njihova deca!

Napad se dogodio oko 15.40 časova u petak, 26. maja, a slike zlodela stigle su i do Nemačke, do rodbine Srba sa Kosmeta, i malo je reći da su svi i dalje u šoku i prilično uznemireni. Snimak smo dobili iz Leposavića, ali prvi osvrt na ovaj strašan događaj stigao je upravo iz Nemačke - Marija Milošević, sestra jedne od žena koje su bile meta napada, ispričala nam je šta se sve događalo.

- Ono što se vidi na snimku je trenutak kada suzavci uleću u dvorište gde su srpske kuće, gde živi i moja sestra. Ona ima troje male dece - preko puta je njena jetrva, koja je u drugom stanju. Ona je tu isto bila sa troje male dece i jednim tinejdžerom u kući. Gađano je na privatne kuće i privatne posede suzavcima, i to ne jedan, nego više njih. I to nisu zalutali suzavci, jer kad je zalutao - onda je jedan, kad je ciljano - to je više. Strašna je situacija - rekla je Marija.

Ovakvi napadi, naravno, plaše svakog normalnog, pri čemu izgleda da su, kao i mnogo njih ranije, usmereni na zastrašivanje naroda i na pokušaj proterivanja Srba sa Kosmeta.

- Ne znam kako bi se bilo ko osećao da mu padne usred dvorišta suzavac... Strašno... tu je bilo i rafala, bilo je svega, ne samo suzavaca, ali... Oni u svakom slučaju ostaju dole do poslednjeg, neće da mrdaju niti misle o tome, uplašeni su trenutno, pa se povrate... Oni neće da ih niko sažaljeva, samo da se neko drži reči i da ih ne laže - sa zabranitošću u glasu je zaključila Marija Milošević.

Što se jučerašnjih akcija Kurtijevih separatista tiče, epilog je da su nasilno ušli u zgrade opština Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, da se KFOR oglasio tek pošto je zločin sproveden u delo, baš kad su se oglasile i zapadne zemlje koje su južnoj srpskoj pokrajini dale "nezavisnost", navodno osuđujući nasilje, a realno aminujući terorističko delovanje Albanaca sa Kosmeta.

Ostavite komentar