Vesti > Srbija

VIŠE od 40 AUTOBUSA sa Srbima sa KiM stiglo u BEOGRAD da podrži SKUP "SRBIJA NADE"

Srbi su došli iz Kosovke Mitrovice, Štrpca, Gnjilana, Pomoravlja i drugih mesta

Izvor: K1info/Tanjug

26/05/2023 > 13:28

podeli vest:

VIŠE od 40 AUTOBUSA sa Srbima sa KiM stiglo u BEOGRAD da podrži SKUP "SRBIJA NADE"
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Više od 40 autobusa sa Srbima iz svih krajeva Kosova i Metohije stiglo je danas pre podne u Beograd kako bi učestvovali na skupu "Srbija nade".

Srbi su došli iz Kosovke Mitrovice, Štrpca, Gnjilana, Pomoravlja i drugih  mesta.

Zlatko iz Štrpca kaže za Tanjug da su on i njegovi sunarodnici između ostalog došli na skup, jer žele i da podrže mere predsedinika koje će pomoći da se nasilje svede na najmanju meru, da se zločini poput onoga u školi više ne događaju.

Ovde smo da podržimo predsednika, on radi prave stvari, radi najbolje što može za sve nas", rekao je Zlatko i dodao da su stigli organizovano i da im znači što mogu da budu deo skupa "Srbija nade". 

 

 

Dragana Murić je naglasila da bi kada bi ona odlučivala zamolila sve da se danas okupe u Beogradu.

- Da se ja pitam zamolila bih sve da se priključe skupu bez obzira koja su stranka, da se svi skupimo zajedno i pokažemo neslaganje sa nasiljem. U ovom trenutku bi trebalo svi da budemo zajedno -  rekla je Dragana iz Kosovske Mitrovice. 

Ona je rekla i da bi bila srecha da su se svi okupili odmah posle tragedija.

- Kamo sreće da smo se svi građani, u svim gradovima, cela država, da smo se skupili i izrazili protest zbog onoga što se desilo u školi i Mladenovcu - rekla je majka glumca Denisa Murića, glavnog junaka filmova "Zlatni dečko", "Enklava", "Ničije dete".
Ivana Joksimović iz Kosovke Mitrovice.

Ona je dodala da su stigli na skup Srbija nade, kojim žele da podrže put Srbije, ali i zato da čuju predsednika Aleksandra Vučića.

- Stižemo parcijalno u grupama, jer na prelazu sa kosovske strane umeju da prave probleme - rekla je ona i naglasila da im je važno što će se na skupu pokazati jedinstvo.

Došli smo da se vidi da smo svi jedinstveni, rekla je Ivana.

Dejan, jedan od onih koji je stigao u Beograd na skup "Srbija nade", kaže za Tanjug da su došli da pokažu jedinstvo i podrže sve mere koje je predsednik predložio.

Dodao je da je deo Srba na skup došao sopstvenim automobilima, jer žele da podrže i sve koji su izgubili bliske članove porodica i prijatelje u dva velika zločina koja su zadesila Srbiju početkom maja.

- Želimo i da čujemo predsednika šta će nam reći - rekao je Dejan i dodao da je ovo tek prva grupa podrške sa KIM, a da ostale očekuju tokom dana.
 

Ostavite komentar