Vesti > Srbija

Veliki broj SRBA SA KOSOVA stiže danas u Beograd na skup "SRBIJA NADE"

Noćas je oko 200 autobusa sa kosovskim Srbima pošlo iz svih delova pokrajine put Beograda

Izvor: K1info/Tanjug

26/05/2023 > 08:34

podeli vest:

Veliki broj SRBA SA KOSOVA stiže danas u Beograd na skup "SRBIJA NADE"
Foto: TANJUG/dopisništvo KiM


Na skup "Srbija nade", koji se danas održava u Beogradu, dolazi veliki broj Srba iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Noćas je oko 200 autobusa sa kosovskim Srbima pošlo iz svih delova pokrajine put Beograda.

Mnogi su na put krenuli i automobilima, što pokazuje da je preko 10.000 Srba sa KiM pošlo put Beograda da ispred Narodne skupštine podrži svog predsednika Aleksandra Vučića i svoju državu Srbiju.

Prvi su masovno krenuli Srbi iz Kosovskog Pomoravlja, već oko 19 sati, a do jutra oko 60 autobusa iz Raniluga, Kamenice, Ropotova, Gornjeg Kusca i ostalih mesta prešlo je administrativni prelaz.

Foto: TANJUG/dopisništvo KiM

 

Srbi iz najudaljenije enklave Štrpce krenuli su oko ponoći sa dvadesetak autobusa i automobilima, a posle ponoći masovni odlasci i kolone sa desetinama autobusa krenule su iz Kosovske Mitrovice, Gračanice… 

Pred jutro su krenuli i autobusi iz Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka, sa Metohije…

Iz opštine Gračanica, na skup "Srbija nade", oko ponoći je krenulo nekoliko desetina autobusa, sa stotinama Srba, a jedan broj je put Beograda pošao u ranim jutarnjim časovima. 

- Teško je i na severu i na jugu, teško je svim Srbima na Kosovu i Metohiji, ali sam sigurna da će naš predsednik učiniti sve kako bismo sačuvali svoja ognjišta - kaže Dragana iz Kosovske Mitrovice.

Foto: TANJUG/dopisništvo KiM

 

Njena komšinica Marina poručuje da samo "složno, sa Vučićem na čelu, Srbi mogu da ostanu prebrode ove teške trenutke".

- Srbi sa Kosova i Metohije podržavaju skup 'Srbija nade' i predsednika Aleksandra Vučića, jer on to zaslužuje zbog danonoćne borbe za sve nas - rekla je Aleksandra Marković iz Badovca kod Gračanice.

Siniša Aksić iz sela Livađe kaže da "predsednik Vučić pruža podršku srpskom narodu i u dobru i zlu, pomažući Srbe na Kosovu i Metohiji u svakoj nevolji".

- Neka ceo svet vidi da ovaj narod ima predsednika koga voli, poštuje i podržava - kratko poručuje Vladica Slavić iz Lepine. 

Još ranije su dve grupe mladića iz Leposavića, Kosovske Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja krenule pešice i juče stigle u Beograd, gde ih je primio predsednik Srbije, koji im je zahvalio i poručio da je ponosan na njih jer čuvaju svoja ognjišta. 

Ostavite komentar