Vesti > Srbija

PREDSEDNIK Vučić primio Srbe sa KOSMETA koji su PEŠICE krenuli na skup "SRBIJA NADE"

Grupa naših sunarodnika krenula je na svoj put 17. maja

Izvor: K1info/Tanjug

25/05/2023 > 20:14

podeli vest:

PREDSEDNIK Vučić primio Srbe sa KOSMETA koji su PEŠICE krenuli na skup "SRBIJA NADE"
Foto: TANJUG/ STR


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras Srbe sa Kosova i Metohije koji su pešice došli u Beograd, kako bi prisustvovali velikom narodnom skupu "Srbija nade" koji je zakazan za sutra.

Na prijemu u Predsedništvu, Vučić je rekao da nisu laka vremena za našu zemlju.

- Sve to možemo da izdržimo, da se borimo i da čuvamo nešto za šta su mislili da su nam davno oteli. Da čuvamo samo to zahvaljujući vašoj hrabrosti i spremnosti uvek i u mnogo težim trenucima da sebe žrtvujete i postavite kao štit za celu našu zemlju i celokupan naš narod i ja sam zato i vama i vašim porodicama zauvek beskrajno zahvalan - rekao je Vučić.

Dodao je da su tu Srbi iz svih delova KiM, odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu.

- Ja ću gledati, onoliko malo koliko mogu, ali uz mnogo ozbiljnosti i odgovornosti da vam pomognem, nikada da odmognem, a ono što znate i kada je teško, da ću uvek biti uz vas. Zato hvala vam. Dobrodošli u Predsedištvo, ovo je vaša zgrada, vašeg srpskog Predsedništva - poručio je Vučić

Grupa Srba iz Leposavića, Severne Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja odeveni u majice na kojima piše "Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije" krenula je 17. maja peške ka Beogradu da bi prisustvovali skupu "Srbija nade" i prešli 300 kilometara.

Dejan Marjanović iz Leposavića rekao je tada da ih ni kiša ni loše vreme neće sprečiti da ispune svoj cilj.

- Ovo je samo mali gest, nas 12 je iz Leposavića i 11 iz Mitrovice. Put je dug, poželeo bih dečacima dobro zdravlje i nadam se da ćemo stići za devet dana, na miting podrške predsedniku Vučiću - rekao je na početku putovanja Marjanović.

Tokom pešačenja na putu do Beograda, svečani doček uz pogaču i pešacima sa KiM, upriličili su predstavnici lokalnih samouprava i opština kroz koje su prolazili, a u Smederevu ih je juče zajedno sa gradonačelnikom Jovanom Bečom dočekao i direktor kancelarije za KiM Petar Petković.

Sin predsednika Srbije, Danilo Vučić i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić posetili su ih tokom njihove pauze u Ćupriji i tom prilikom im i lično zahvalili na podršci državi Srbiji, patriotizmu i ''što svojim primerom pokazuju kako se voli i poštuje Srbija''.

 

 

 

Ostavite komentar