Vesti > Srbija

ALBANCI po svaku cenu HOĆE da napadnu SRBE: Samoproglašena vlada Kosmeta podržala OTVARANJE MOSTA na Ibru

Lajčak smatra da nije dobro vreme, Kfor se pravi nemušt, a Radojević kaže da samo Srbi mogu da donesu tu odluku

Izvor: K1info/Tanjug

29/04/2023 > 23:11

podeli vest:

ALBANCI po svaku cenu HOĆE da napadnu SRBE: Samoproglašena vlada Kosmeta podržala OTVARANJE MOSTA na Ibru
Foto: screenshot


Samoproglašena vlada takozvanog Kosova podržala je danas odluku Skupštine opštine Severna Kosovska Mitrovica o otvaranju mosta na Ibru.

Iz prištinske vlade su za RTK naveli da prvi stav člana 35. u papiru koji oni nazivaju kao ustavom takozvanog Kosova, garantuje slobodno kretanje građana KiM u bilo kom mestu stanovanja.

- Svaka prepreka slobodi kretanja krši ovo osnovno pravo. Stoga je odluka da se takve prepreke uklone pravedna i ispravna - navodi se u saopštenju.

Govoreći o ponovnom otvaranju mosta na Ibru, specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak ranije je istakao da sada nije vreme za to, dok su se iz misije Kfora pravili nevešti i naveli da je reč o pitanju koje mora da se reši političkom dijalogom.

Sa druge strane, bivši gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Milan Radojević izjavio je danas da odluku o eventualnom otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi koji su, kako je naglasio, platili skupu cenu kako bi ostali da žive u severnom delu Kosovske Mitrovice i ostalim opštinama na severu Kosmeta.

 

Ostavite komentar