Vesti > Srbija

VATIKAN i dalje protiv TERORISTA: Sveta Stolica ostaje DOSLEDNA po pitanju KOSMETA

Nadbiskup Santo Ganđemi u poseti Subotici rekao da se vernici mole da se nađe rešenje koje je prihvatljivo za obe strane

Izvor: K1info/Tanjug

06/04/2023 > 21:46

podeli vest:

VATIKAN i dalje protiv TERORISTA: Sveta Stolica ostaje DOSLEDNA po pitanju KOSMETA
Foto: Printscreen/Tanjug


Sveta Stolica ostaje principijelna u svojim stavovima kada je reč o jednostrano proglašenoj nezavisnosti takozvanog Kosova, izjavio je danas u Subotici apostolski nuncije, ambasador Svete Stolice u Srbiji, nadbiskup Santo Ganđemi.

- Što se tiče politike Svete Stolice prema Srbiji, ona se nije menjala od susreta pape Franje i predsednika Vučića, iz 2019. godine. Sveta Stolica ostaje principijelna u svojim stavovima kada je reč o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova. Naravno da pratimo sve ono što se ovde dešava u dijalogu između dve strane i, takođe, kao vernici molimo za to da se nađe rešenje koje je prihvatljivo za obe strane, mir i stabilnost o kojoj sanjaju ovi narodi - rekao je novinarima apostolski nuncije Ganđemi.

Ambasador Vatikana, kao papin predstavnik, naveo je da se za nuncije nekada govorilo da su oni papine oči, papine uši, a ponekad možda i papina usta.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se nadbiskupom Santom Ganđemijem, koji će u Subotici boraviti do nedelje.

Nadbiskup Ganđemi zahvalio se gradonačelniku Bakiću i njegovim saradnicima na vremenu i prilici da upozna ovaj grad, njegove potencijale, mogućnosti i aspiracije i pred medijima izneo svoje prve impresije o najsevernijem gradu u Srbiji.

- Kako upoznajem Suboticu, vidim tri primata ovog grada, a to su kulturni primat, dakle ovo je grad sa velikim kulturnim potencijalom, potom vidim turistički potencijal i dijaloški, što se tiče suživota različitih etničkih i verskih zajednica - rekao je Ganđemi.

 

Ostavite komentar