Vesti > Srbija

KRIZNI scenario ili POMOĆ albanskim TERORISTIMA na Kosmetu: KFOR održao VEŽBU "Zlatna sablja 2023"

U neiskrenom saopštenju stoji da je cilj da se osigura bezbednost, sigurnost i sloboda kretanja za sve zajednice u južnoj srpskoj pokrajini

Izvor: K1info/Tanjug

14/04/2023 > 20:01

podeli vest:

KRIZNI scenario ili POMOĆ albanskim TERORISTIMA na Kosmetu: KFOR održao VEŽBU "Zlatna sablja 2023"
Foto: Tanjug/AP


Komanda KFOR-a u Prištini saopštila je danas da su u kampu Novo Selo na Kosovu i Metohiji njihove jedinice održale vežbu "Zlatna sablja 2023".

- U pitanju je aktivnost usmerena ka testiranju procedura i spremnosti za brzo raspoređivanje snaga u slučaju potencijalno kriznog scenarija. Vežba je bila sprovedena da se testiraju procedure između različitih multinacionalnih jedinica koje čine kosovske snage, spremne da odgovore na različite situacije - navodi se u saopštenju KFOR-a.

Dodaje se da su timovi za razbijanje mase i nereda, u bliskoj saradnji sa jedinicama Euleksa.

- Kroz jedan ovakav trening, KFOR održava visok nivo spremnosti svojih jedinica u koordinacionim merama između komandanata na različitim nivoima. Na teritoriji Kosova kontigent KFOR deluje u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine, sa ciljem da osigura bezbedno i sigurno okruženje, kao i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu - istakli su iz KFOR-a bez trunke stida i sramote, jer je poznato da te bezbednosti i sigurnosti nema za Srbe u našoj južnoj pokrajini.

 

Ostavite komentar