Vesti > Srbija

Vučić obišao Sremski okrug: Ulagaćemo U PUTEVE, infrastrukturu - ovaj region ima BUDUĆNOST

Dovešćemo još investitora, ali da bismo sve to mogli da radimo, potrebno je da sačuvamo mir, budemo dovoljno pametni, kazao je Vučić

Izvor: K1info

17/03/2023 > 20:44

podeli vest:

Vučić obišao Sremski okrug: Ulagaćemo U PUTEVE, infrastrukturu - ovaj region ima BUDUĆNOST
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Sremski okrug.

U toku ranog poslepodneva upriličena je poseta Donjem Tovarniku i razgovor sa predstavnicima lovačkog udruženja „Donji Tovarnik“, udruženjem žena „Sunčev cvet“ – Donji Tovarnik, kao i obilazak mini zoo vrta.

U Staroj Pazovi predsednik je obišao proizvodni pogon kompanije „Stamevski – Moj slatkiš“.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Proizvodni pogon "Stamevski – Moj slatkiš" posluje u okviru jedne od najuspešnijih poslastičarskih kompanija u Srbiji sa dugom tradicijom, a juče su proslavili 70 godina postojanja.

Usledila je poseta Inđiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Inđiji proizvodni pogon kompanije "Plastik Gogić“. Vučića su dočekali Slobodan Gogić, vlasnik kompanije i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, a prisustvuju i ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar odbrane Miloš Vučević, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Fabrika se prostire na 15.000 kvadratnih metara i zauzima površinu od 5,5 hektara. Bavi se brizganjem plastike, a ovde se proizvode stadionske stolice i proizvodi za industrijsku upotrebu i upotrebu u širokoj potrošnji.

Svoje proizvode izvoze u 60 zemalja sveta i jedan je od lidera u Evropi u proizvodnji posuda za odlaganje otpada. Ova kompanija u Inđiji postoji od 1974.godine, i u porodičnim vlasništvu je porodice Gogić, druga generacija. U ovoj kompaniji je zaposleno 177 radnika.

- Mnogo smo fabrika doveli u Rumu, a sada ćemo vrlo brzo krenuti u potpunu zamenu asfalta u Indistrijskoj ulici, time ćemo zaštititi ljude i žene koji rade u fabrikama. moramo da uradimo veliki prečistač otpadnih voda, moramo da radimo prugu iz Pazove ka Mitrovici i Šidu, ali ono što je vama važno je da penzionerima obezbedimo veće penzije, da plate moraju brže da rastu - kazao je predsednik Vučić tokom posete Rumi.

- ...Ruma će biti jedno od mesta najbolje povezanih sa drugim delovima Srbije, bićete lako i jednostavno uvezani na više autoputeva, brže povezani sa Beogradom i Novim Sadom. veliko hvala za svaku vrstu podrške. U smutnim i teškim vremenima, kada mora da se brine o državi i njenim inetersima, uvek će se pojaviti oni sa najlakšim rešenjima. Ja da obmanjujem narod i govorim da je sve lako i jednostavno - neću. Ja ću da govorim istinu, i to je da svojim radom možemo da promenimo budućnost Srbiju. Moramo da čuvamo vitalne državne interese i da shvatimo da oni koji su uništavali zemlju decenijama samo gledaju ništa da ućare nešto za sebe i svoje partije, a nikada nisu ni razumeli ni voleli našu Srbiju. Nastavičemo zajednički da radimo i stvaramo Rumu koja će biti pravo mesto za budućnost naše dece. Živela Ruma, živela Srbija - poručio je Vučić.

U Šidu je predsednik obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer, a posetu okrugu završio je obraćanjem građanima u Sremskoj Mitrovici.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U Šidu je čuo da se od poljoprivrede može pristojno živeti.

Sa njim su u obilasku bili i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Vučić je u razgovoru sa domaćinima istakao da su druge opštine Sremskog okruga ispred Šida i kako je rekao možda je i najmanje ulagano u ovu opštinu.

- Daćemo veliki novac za obnovu škola 'Sremski front' i 'Branko Radičević', najviše moramo da radimo na putnoj infrastrukturi i to ne samo preko Adaševaca i Kuzmina nego i da radimo na industrijskoj zoni u Adaševcima - rekao je Vučić i naveo da će se od Iriga, koji planira da poseti u nedelju, napraviti centar vinskog turizma.

Naveo je da u Šidu ima 1.700 nezaposlenih ljudi i da bi bilo veoma važno da u Šid dođe još jedan veliki investitor.

- Uradićemo opštu bolnicu u Mitrovici i dovešćemo još investitora, ali da bismo sve to mogli da radimo, potrebno je da sačuvamo mir, budemo dovoljno pametni. Hvala što ste došli. Neka živi Srem, neka živi Mitrovica i neka živi naša jedina i najlepša Srbija - kazao je okupljenim građanima u Sremskoj Mitrovici Vučić završavajući posetu Sremskom okrugu.

 

 


 

Ostavite komentar