Vesti > Srbija

Ekonomsko osnaživanje: 45 miliona za KUPOVINU NEKRETNINA čiji će vlasnici biti - ŽENE

Pravo na sredstva imaju porodice - bračne i vanbračne zajednice, kao i sve majke sa prebivalištem u Vojvodini

Izvor: K1info/Tanjug

15/03/2023 > 13:21

podeli vest:

Ekonomsko osnaživanje: 45 miliona za KUPOVINU NEKRETNINA čiji će vlasnici biti - ŽENE
Foto: Freepik.com


Pokrajinska vlada donela je danas Odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, za šta je u 2023. godini opredeljeno 45 miliona dinara.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, cilj te mere podrške jeste unapređivanje položaja žena, njihovo ekonomsko osnaživanje i povećanje broja žena vlasnica imovine, jer statistika pokazuje da su žene na teritoriji AP Vojvodine vlasnice nekretnina u 13,95 odsto i suvlasnice u 12 odsto slučajeva.

Pravo na ta sredstva imaju porodice - bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke) - s prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstva raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

МАRIJA JOVANOVIĆ

Kad će biti raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podršku ženama na osnovu odluke Pokrajinske vlade od 15.03.2023. godine

25.04.2023 15:12