Vesti > Srbija

Najstariji sugrađani požurili da se prijave za PENZIONERSKE kartice:Za nekoliko sati podatke dalo 32.000 penzionera

Paralelno sa prijavljivanjem penzionera na sajtu Fonda PIO teče i prijavljivanje firmi koje su voljne da se priključe akciji

Izvor: K1info/Tanjug

15/03/2023 > 18:01

podeli vest:

Najstariji sugrađani požurili da se prijave za PENZIONERSKE kartice:Za nekoliko sati podatke dalo 32.000 penzionera
Foto: Pixabay.com


Tokom prepodneva do 10 sati se za penzionerske kartice prijavilo 32.000 građana, a u prvih pet minuta posle ponoći, kada je onlajn prijava počela,  zabeleženo je 100 prijava, izjavio je direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije (PIO) Relja Ognjenović.

On je na Trgu Republike, gde je danas Fond PIO organizovao promociju prijavljivanja, rekao novinarima da pravo na penzionersku karticu ima 1,7 miliona korisnika ovog Fonda.

- Kada je reč o firmama i institucijama koje će penzionerima davati pogodnosti u vidu popusta ili poklona, prvi ugovori su potpisani sa četiri beogradska bazena i to "25. maj", "Banjica", Vračar i "Olimp" - rekao je Ognjenović.

Dodao je da se paralelno sa prijavljivanjem penzionera na sajtu Fonda PIO odvija i prijavljivanje firmi i državnih institucija koje su voljne da se uključe u ovu akciju.

Ognjenović je istakao da penzioneri za kartice mogu da se prijave onlajn ili u nekoj od filijala Fonda PIO, gde će ih prijaviti službenici Fonda i naveo da će šalteri Fonda PIO tokom marta raditi do 18 časova.

- Kartice će izrađivati Zavod za izradu kovanog novca i svi građani koji se prijave kartice će dobiti do kraja septembra, da bi od 1. oktobra mogli da ih koriste - rekao je on.

Promocija na Trgu Republike privukla je pažnju velikog broja penzionera koji su i pre 12 časova, za kada je zakazan početak promocije, formirali red i prijavljivali se za kartice na nekoliko punktova, odnosno računara na kojima su službenici Fonda PIO uzimali njihove podatke.

Za prijavu im je, a tako će biti i nadalje, bila neophodna samo lična karta, a službenicima su ostavljali i broj telefona na koji će biti obavešteni kada im kartica bude gotova.

Za razliku od prijave koja može da se uradi i onlajn, penzioneri će po kartice morati da idu u filijale Fonda PIO.   

Penzioneri koji su čekali u redu rekli su Tanjugu da im ova akcija puno znači i da bi im najviše značili popusti za kupovinu svakodnevnih kućnih potrepština, a pre svega hrane.

Akciju su ocenili kao dobru i zato što im je ona dokaz da neko misli na njih, jer kako su rekli sam osećaj da neko misli na njih je prijatan a ako bude i koristi od kartica onda još bolje.

- Još ne znam koje ćemo pogodnosti imati sa karticom ali bi meni bilo najpotrebnije da dobijemo popuste u trgovinama prehrambene robe - rekla je Tanjugu starija Beograđanka.

Njena sugrađanka, koja je istakla da prima malu penziju, dodala je da bi njoj značio i popust za kućnu hemiju.

A što se tiče popusta za bioskopske i pozorišne karte, kaže da bi i oni dobrodošli.

- Penzionerska kartica će mi puno značiti jer ćemo, kako sam čuo, dobijati bodove a i nećemo više morati da nosimo penzionerski ček da dokažemo da smo penzioneri nego samo karticu. Najviše će mi značiti popust na hranu jer kao što je poznato mi penzioneri ne kupujemo mnogo odeću i obuću nego pre svega hranu a ona je u poslednje vreme i dosta poskupela - rekao je jedan od penzionera koji je čekao u redu za prijavu.

 

 


 

 

Ostavite komentar