Vesti > Srbija

Za Dan državnosti BESPLATAN parking: PRODAVNICE, pošte, tržni centri - ovo je RADNO VREME za PRAZNIK

Povodom obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje dva dana, većih izmena radnog vremena uslužnih objekata neće biti

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/02/2023 > 20:32

podeli vest:

Za Dan državnosti BESPLATAN parking: PRODAVNICE, pošte, tržni centri - ovo je RADNO VREME za PRAZNIK
Foto: Shutterstock


Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Prema najavama, povodom obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje dva dana, većih izmena radnog vremena uslužnih objekata neće biti.

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće na Sretenje - Dan državnosti Srbije prema sledećem rasporedu:

- 14. februara – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;
- 15. februara (Sretenje, sreda) – dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;
- 16. februara – dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Foto: Unsplash.com

 

Kada je reč o tržnim centrima, radiće po redovnom radnom vremenu kao i multipleks bioskopi i prodavnice u tržnim centrima. Uobičajeno će raditi i Gomeks prodavnice, DIS, DM, Idea, Lidl, Maksi i Shop'n'Go, Roda marketi, Super Vero i Jumbo, Tempo, Univereksport.

Na državni praznik Sretenje, 15. i 16. februara radiće 72 dežurne pošte u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim centrima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu "Nikola Tesla" koje rade uobičajeno 24 sata, radiće i pošte u tržnim centrima, u "Univereksport" objektima i još šest dežurnih pošta u gradu, saopštila je Pošta Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Otvorene će biti pošte u tržnim centrima u Pančevu i Kragujevcu, pošte u "Univereksport" objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru, u "Roda" objektima u Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Šapcu, pošte na Kopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije.

Po neizmenjenom radnom vremenu radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima - non-stop.

Kada je reč o gradskom prevozu, on će tokom dva dana praznika funkcionisati po nedeljnom redu vožnje.

Za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara Veletržnica Beograd radiće non stop.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu radiće od 6.00 do 20.00 časova.

Parkiranje se neće plaćati

JKP „Parking servis” saopštilo je danas da se za vreme obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije parkiranje neće naplaćivati, u sredu 15. i u četvrtak 16. februara. Kako je navedeno u saopštenju, tokom praznika dežuraće ekipa „pauk” službe. Redovna naplata parkiranja biče nastavljena u petak, 17. februara.

 

Ostavite komentar