Vesti > Srbija

Uhvaćeni PRVI BAHATI VOZAČI zbog prolaska na CRVENO, a danas je startovala i NOVA AKCIJA policije

Danas je startovala još jedna akcija usmerena na bahate vozače i ona će trajati do 19. februara

Izvor: K1info/blic.rs

13/02/2023 > 21:03

podeli vest:

Uhvaćeni PRVI BAHATI VOZAČI zbog prolaska na CRVENO, a danas je startovala i NOVA AKCIJA policije
Foto: Tanjug/Dušan Aničić


Već u prvim satima kada je kažnjavanje počelo prošlog petka, uhvaćeni su prvi bahati vozači koje je "ulovila" kamera koja automatski snima prekrašaj - prolazak na crveno svetlo na semaforu ili ispred pešačkog prelaza na pet lokacija u Beogradu, a policija za naredne dane najavljuje nove ackije.

Podsetimo, u petak je startovalo sankconisanje vozača snimljenih posebnim kamerama koje automatski beleže prekršaj, kazna stiže na kućnu adresu i ovde nema "ljudskog faktora" koji može da prevari softver i da vozač izbegne kažnjavanje. Tog dana je do 15 časova, u ovom prekšaju uhvaćeno 27 vozača.

Danas je startovala još jedna akcija usmerena na bahate vozače i ona će trajati do 19. februara, znači biće aktuelna i tokom praznika Dan državnosti, odnosno Sretenja, što zapravo i jeste ideja.

Kako je saopšteno iz MUP, policija će narednih dana sprovesti akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, s obzirom da se zbog državnog praznika, Dana državnosti, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u našoj zemlji.

Policija će najviše kontrolisati ove prekršaje

Aktivnosti u kontroli saobraćaja biće, kako navode u MUP, usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja, u prvom redu upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenje brzine, nepropisno preticanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Foto: Pexels.com

 

- Uprava saobraćajne policije apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja i ujedno skrećemo pažnju da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 45, a povređena su 1.334 učesnika u saobraćaju - navode u MUP.

Kontrole i za vozače autobusa i kamiona

Takođe, do 19. februara pipadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, saopštio je MUP.

- Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa - dodaje se u saopštenju.

 

 

 

 

Ostavite komentar