Vesti > Hronika

UNAJMLJIVAO ŽENE da izigravaju njegovu BIVŠU SUPRUGU, kako bi je napravio LUDOM i uzeo joj STARATELJSTVO

Muškarac i dve žene koje su učestvovale u prevari su saslušani, dok je njemu određen pritvor od 30 dana

Izvor: K1info/blic.rs

13/02/2023 > 20:09

podeli vest:

UNAJMLJIVAO ŽENE da izigravaju njegovu BIVŠU SUPRUGU, kako bi je napravio LUDOM i uzeo joj STARATELJSTVO
Foto: Pixabay.com


Zbog postojanja osnovne sumnje da su S. L, M. M, i B. L. učinili krivično delo i to navođenje na overavarenje neistinitog sadržaja, doneto je rešenje o njihovom zadržavanju, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, a od strane PS Zvezdara.

Posle saslušanja, S. L. i M. M. su zaključile sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom.

Naime, osumnjičeni B. L. i osumnjičena S. L. su 2. septembra 2022. godine došli u Dom zdravlja Zvezdara, gde se osumnjičena S. L. lažno predstavila kao oštećena A. V. koja je bivša vanbračna supruga osumnjičenog B. L.

Ona je tražila pregled kod lekara opšte prakse kako bi dobila uput za pregled kod psihijatra, te je sa tako dobijenim uputom istog dana pregledana od strane psihijatra u Domu zdravlja Zvezdara, koji je sačinio izveštaj i osumnjičenoj zajedno sa njim dao uput za pregled u Institutu za mentalno zdravlje, a koju dokumentaciju je osumnjičena S.L. potom predala osumnjičenom B.L.

Posle toga, 21. novembra 2022. godine, osumnjičeni B. L. je sa osumnjičenom M. M. došao u Institut za mentalno zdravlje, gde se osumnjičena M. M. predstavila kao oštećena A. V. i priložila gore navedeni izveštaj psihijatra od 2. septembra 2022. godine.

Ona je pregledana od strane specijaliste koji je u izveštaju konstatovao suicidalni i infanticidni rizik i uputio je u Kliniku za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević na hitno zbrinjavanje, u pratnji osumnjičenog B. L. koji se predstavio kao njen brat.

Foto: YouTube screenshot

 

B. L. je dana 7. decembra 2022. godine tako pribavljene izveštaje upotrebio pred sudom u postupku koji se vodi radi vršenja roditeljskog prava nad maloletnom decom osumnjičenog i oštećene A. V.

Osumnjičeni B. L. S. L. i M. M. su dana 10. februara 2023. godine saslušani u prostorijama tužilaštva.

Istog dana, tužilaštvo je sa osumnjičenima S. L. i M. M. zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, a Prvi osnovni sud je doneo presude kojima je prihvatio predmetne sporazume, osumnjičene oglasio krivima i izrekao im uslovne osude sa utvrđenim kaznama zatvora u trajanju od šest meseci i vremenom proveravanja od tri godine.

Istovremeno, na predlog tužilaštva prema osumnjičenom B. L. je od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu određen pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a pošto se sprovedu sve potrebne dokazne radnje biće doneta odluka o daljem toku postupka u odnosu na istog.

 

 

 

 

Ostavite komentar