Vesti > Region

SVEŠTENIKU Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici NIJE DOZVOLJENO DA GLASA U MANTIJI

Izborni dan u Podgorici protekao u totalnom insititucionalnom haosu

Izvor: K1info/Tanjug

24/10/2022 > 10:00

podeli vest:

SVEŠTENIKU Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici NIJE DOZVOLJENO DA GLASA U MANTIJI
Foto: mitropolija.com


Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević saopštio je da je izborni dan u Podgorici protekao u totalnom insititucionalnom haosu, jer je veliki broj građana bez ikakvog obaveštenja upisan na nova biračka mesta. Naveo je da preko dostupnih sajtova i telefonskih linija građani nisu mogli da provere gđe su upisani.

Kazao je da posebno zabrinjava činjenica što su neke partije došle do biračkog spiska, iako to predstavlja ozbiljno krivično delo, i najavio kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića na Odboru za bezbednost i odbranu

- Istovremeno pozivam i Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da otvori istragu o današnjem izbornom inžinjeringu i zloupotrebama koje traju od otvaranja biračkih mesta u Podgorici - poručio je Knežević koji je i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine.

Sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Branko Tapušković izjavio je da mu članovi biračkog odbora na biračkom mestu u OŠ "Dr Dragiša Ivanović" u podgoričkom naselju Zlatica, nisu dozvolili da glasa u mantiji.

On je Vijestima kazao da su mu to obrazložili rečima da nijedno uniformisano lice ne može izaći na glasanje u uniformi.

- Međutim, u komunikaciji s mojom bratijom sveštenicima saznao sam da su oni potpuno regularno izvršili svoju građansku dužnost na biračkim mjestima gde su upisani. Tako da sam došao do zaključka da se na ovom biračkom mestu gde sam ja upisan krše ustavna prava monaštva MCP - rekao je.

Tapušković je kazao da ranije nije imao ovakav problem, i da je neometano glasao u mantiji.

Centar za demokratsku tranziciju evidentirao je više nepravilnosti karakterističnih praktično za svake izbore.

DF je saopštio da su njegovi aktivisti otkrili štab DPS-a u Donjoj Gorici gde se, kako su naveli, otkupljuju lične karte.

Pozvali su nadležne organe da pod hitno reaguje na ove pojave i da počinioci budu kažnjeni po zakonu.

Portparol i poslanik DPS-a Miloš Nikolić na Twitteru je objavio snimak na kojem se, kako je naveo, vidi razgovor kandidata za odbornika liste "Može Podgorica, može Crna Gora" Seada Mandića i aktiviste "Pokreta Svi za naš grad".

"Sead Sejo Mandić, odbornički kandidat URA na izborima u Podgorici... danas na Koniku otvoreno preti aktivistima pokreta ''Svi za naš grad'' ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem", napisao je Nikolić.

 

 

 

Ostavite komentar