Vesti > Region

Nema PONOVNOG BIRANJA - CIK BiH: Neosnovani zahtevi da se ponište IZBORI za PREDSEDNIKA RS

Centralna izborna komisija BiH odlučila je da su zahtevi PDP-a i SDS-a da se ponište izbori za nivo predsednika Republike Srpske neosnovani

Izvor: K1info/rts.rs

20/10/2022 > 18:49

podeli vest:

Nema PONOVNOG BIRANJA - CIK BiH: Neosnovani zahtevi da se ponište IZBORI za PREDSEDNIKA RS
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic


Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sednici odlučila jednoglasno da su zahtevi PDP-a i SDS-a da se ponište izbori za nivo predsednika Republike Srpske neosnovani.

Zahtevi su odbijeni zbog toga što nije doneta odluka o utvrđivanju rezultata izbora, pa je istaknuto da CIK može da poništi izbore samo ako se ustanovi da je u toku izbornog procesa došlo do propusta koji utiču na nepravilnost izbora.

 

CIK je danas doneo naredbu o ponovnom kontrolnom brojanju 22 vreće za više nivoe vlasti u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Prema ovoj naredbi, biće otvoreno po pet vreća za nivo Predsedništva i Parlamentarne skupštine BiH, osam vreća za Parlament FBiH, te po dve vreće za Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine kantona.

Kako je navedeno, ove vreće se otvaraju radi otklanjanja nelogičnosti na onim biračkim mestima gde je u kutijama bilo manje listića od broja glasača.

CIK je danas doneo odluku i o dodeli poslaničkog mandata Nevenki Marilović u Narodnu skupštinu Republike Srpske, nakon što je mandat istekao poslaniku Siniši Iliću.

 

 

 

Ostavite komentar