Vesti > Region

Pronađeni TRAGOVI: Policija CRNE GORE traga za 6 osoba zbog sumnje da su kopali tunel do DEPOA

Preduzimaju se sve aktivnosti na pronalaženju nalogodavaca ovog kriminalnog poduhvata

Izvor: K1info/Tanjug

13/09/2023 > 16:46

podeli vest:

Pronađeni TRAGOVI: Policija CRNE GORE traga za 6 osoba zbog sumnje da su kopali tunel do DEPOA
Foto: Tviter


Biro za operativnu koordinaciju organa obaveštajno-bezbednosnog sektora saopštio je danas da policija traži šest osoba zbog sumnje da su učestvovali u kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici.

U saopštenju  današnje sednice Biroa navodi se da je na osnovu prikupljenih informacija u vezi sa obijanjem depoa Višeg suda u Podgorici konstatovano da se radi o najznačajnijem i najopasnijem udaru na institucije države i pravosudni sistem.

Reč je, kažu, o aktivnostima sa visokim nivoom organizacije i profesionalizma, koja je podrazumevala učešće većeg broja lica različite profilacije.

Konstatovano je da su nadležni državni organi u kratkom roku preduzeli sve potrebne aktivnosti na planu utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni događaj, kao i identifikaciju i pronalaženje lica koja su u tome učestvovali.

S tim u vezi, navodi se, preduzete aktivnosti rezultirale su pronalskom više tragova, koji će biti predmet dalje obrade i veštačenja, a ujedno se ukazuje i da se trenutno preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji šest lica za koja se osnovano sumnja da su učestvovala u ovom događaju.

Foto: printscreen Google maps

 

Paralelno se, kažu, preduzimaju i aktivnosti na pronalaženju nalogodavaca ovog kriminalnog poduhvata.

- Ipak, uzimajući u obzir ozbiljnost aktuelne situacije i moguće posledice, shodno odredbama Zakona o osnovama obaveštajno bezbednosnog sektora, Biro za operativnu koordinaciju je ukazao na obavezu hitnog inteziviranja svih aktivnosti organa obaveštajno bezbednosnog sektora u cilju zaštite vitalnih interesa državnih institucija - navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Konstatovano je da je lokacija na kojoj se nalazi zgrada u kojoj je smešten Viši sud, i pored viskog stepena mera fizičko – tehničkog obezbeđenja same zgrade, veoma kompleksna sa aspekta različitih bezbednosnih rizika, te da se u odnosu na navedeno aktivno radi na trajnom rešavanju i obezbeđenju prostornih i infrastukturnih kapaciteta za potrebe sudskih i tužilačkih instanci.

U međuvremenu, dodaju, neophodno je da se preduzmu dodatne mera tehničkog i drugih vidova obezbeđenja zgrade u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici.

Zaključeno je da će organi za sprovođenje zakona, zajedničkim naporima, odlučno stati u zaštitu državnih interesa i pred lice pravde izvesti sva lica koja su učestovala u ovom kriminalnom poduhvatu.
 

Ostavite komentar