Vesti > Region

Formiran predmet o TUNELU ISPOD VIŠEG SUDA u Podgorici: Priprema za POKUŠAJ BEKSTVA nekog od OKRIVLJENIH?

U depou je osim sudskih spisa smešteno i više od devet tona zaplenjenih narkotika, od čega oko dve tone kokaina i oko sedam tona marihuane

Izvor: K1info/Tanjug

13/09/2023 > 11:33

podeli vest:

Formiran predmet o TUNELU ISPOD VIŠEG SUDA u Podgorici: Priprema za POKUŠAJ BEKSTVA nekog od OKRIVLJENIH?
Foto: printscreen Google maps


Otkrivanje tunela koji je prokopan od jednog stana do Višeg suda u Podgorici u fokusu je crnogorske javnosti, koja je, čini se, potisnula do sada najaktuelniju temu formiranja nove crnogorske vlade koja je, inače, poslednjih dana zapala u ćorsokak.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović potvrdio je za portal RTCG da je formiran predmet o ovom slučaju.

Provala u depo je otkrivena u ponedeljak, 11. septembra, a prvi čovek crnogorske policije Nikola Terzić naveo je da bi voleo da je predsednik Višeg suda Savić u pravu i da ništa ne nedostaje, ali da ipak treba sačekati rezultate istrage.

Savić je, inače, saopštio da je prilikom provera u depou nađen otvor koji vodi u prokopan tunel, da se nalazi na dobro skrivenom mestu, kao i da je kopan u dužem vremenskom periodu.

- Tunel iz depoa vodi do jednog stana koji se nalazi u blizini suda - rekao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić nakon što je sa čelnikom Uprave policije Nikolom Terzićem obišao sud.

Adžić je saopštio da tek treba da se utvrdi kako je došlo do provale.

- Ovo je dobro isplanirana i organizovana akcija, koja se pripremala i koja liči na akcione filmove - naveo je Adžić u izjavi novinarima.

Uz to, ranije je Savić ukazao da se prokopani otvor nalazio blizu prostorije gde se okrivljeni dovode i zadržavaju pre ulaska u sudnicu, ne isključujući stoga mogućnost da je to bila priprema za pokušaj bekstva nekog od okrivljenih.

U depou Višeg suda je osim sudskih spisa smešteno i više od devet tona zaplenjenih narkotika, od čega oko dve tone kokaina i oko sedam tona marihuane. ​Tu se čuvaju dokumenta i predmeti krivičnih dela koja služe kao dokazni materijal.

Prethodno je iz Ministarstva pravde Crne Gore upućen zahtev da se hitno rasvetle okolnosti provale u depo Višeg suda u Podgorici, jer je obijanjem depoa grubo narušen integritet suda.

Predsednik suda je negirao da je tokom provale ukraden lap-top koji pripada optuženom korejskom prevarantu Do Kvonu.

Ostavite komentar