Vesti > Region

Jakov Milatović DOBIO OBEZBEĐENJE: Stižu PRETNJE, partija UPLAŠENA za njegovu bezbednost

Ova mera je privremena sve dok Agencija za nacionalnu bezbednost i Uprava policije ne utvrde da li i odakle Milatoviću preti opasnost

Izvor: K1info/Tanjug

23/03/2023 > 10:47

podeli vest:

Jakov Milatović DOBIO OBEZBEĐENJE: Stižu PRETNJE, partija UPLAŠENA za njegovu bezbednost
Foto: ATA Images


Crnogorskom predsedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad (PES) Jakovu Milatoviću biće dodeljeno policijsko obezbeđenje, koje je tražila njegova partija zbog bojazni da je fizički ugrožen, potvrđeno je "Vijestima" iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Vlada će o tome odlučiti na telefonskoj sednici danas ili sutra, potvrdio je sagovornik lista iz izvršne vlasti.

Ta odluka kabineta Dritana Abazovića, kao i u neki drugim slučajevima, biće privremena sve dok Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije ne utvrde da li i odakle Milatoviću preti opasnost.

Prema crnogorskom zakonu, procenu bezbednosti radi ANB na zahtev policije.

Iz Pokreta Evropa sad nezvanično je potvrđeno da postoji bojazan za bezbednost Milatovića. Posebno nakon incidenta na Cetinju, za koji još niko nije procesuiran, i poruka upozorenja koja stižu u njegov izborni štab, navodi podgorički list.

Milatović je na predsedničkim izborima 19. marta osvojio 28,92 odsto glasova birača i plasirao se u drugi krug. 

Protivkandidat će mu biti aktuelni šef države Milo Đukanović (DPS) koga je podržalo 35,37 odsto birača.

Lider PES-a je Đukanovića optužio da stoji iz napada na njega na Cetinju 10. marta. Tada je grupa građana, koja se prvobitno okupila ispred Sportskog centra gde je bila zakazana konvencija Milatovića, prvo protestovala, a zatim ga vređala i napala kada je ulazio u zgradu. 

Iz Uprave policije nakon toga je saopšteno da su procesuirali osam osoba zbog sprečavanja njihovih službenika u vršenju službene dužnosti uoči promocije Milatovića na Cetinju.

U saopštenju se ne navodi da je policija identifikovala osobe koje su tada nasrnule na Milatovića, već da se u saradnji sa tužilaštvom radi na identifikaciji ostalih osoba koje su učestvovale u tom događaju i utvrđivanju eventualnih krivičnih dela ili prekršaja, navode Vijesti.

 

 

 


 

Ostavite komentar