Vesti > Politika

SUOČAVANJE sa visokim troškovima energije - PAKET PODRŠKE za ceo ZAPADNI BALKAN stiže iz EU

Sve ujedinjene političke snage mogu da ostvare cilj, za dobrobit građana. Sada je taj trenutak - poručila je Fon der Lajen

Izvor: K1info/Tanjug

26/10/2022 > 22:12

podeli vest:

SUOČAVANJE sa visokim troškovima energije - PAKET PODRŠKE za ceo ZAPADNI BALKAN stiže iz EU
Foto: Pixabay.com


Evropska unija pripremila je paket podrške za ceo Zapadni Balkan kako bi mu pomogla u suočavanju sa energetskom krizom, izjavila je danas u Skoplju predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Fon der Lajen, koja je posetu Zapadnom Balkanu započela u Severnoj Makedoniji, rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim da je EU obezbedila grantove u vrednosti od 80 miliona evra za tu zemlju kao vid hitne podrške budžet.

Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

 

- To će pomoći u suočavanju sa visokim troškovima energije za vaše građane i kompanije - rekla je fon der Lajen i najavila da će u Severnu Makedoniju stići još sredstava, prenosi makedonska Telma.

Ona je na društvenoj mreži Twitter ocenila da pregovarački proces sa Severnom Makedonijom dobija na zamahu i da je makedonski narod posvećen evropskim vrednostima.

- Sve ujedinjene političke snage mogu da ostvare cilj, za dobrobit građana. Sada je taj trenutak - poručila je Fon der Lajen.

Nakon posete Skoplju, Fon der Lajen će, kako je ranije najavljeno, boraviti i u Prištini i Tirani, a 28. oktobra na agendi su Srbija i Bosna i Hercegovina.

Posetu završava 29. oktobra u Podgorici.

Ostavite komentar