Vesti > Politika

Hil uvijeno o ČLANSTVU KOSMETA u UN: Amerika podržava EU u rešavanju PROBLEMA

Ambasador SAD u Beogradu govorio na predavanju na Nacionalnoj akademiji

Izvor: K1info/Tanjug

11/10/2022 > 15:19

podeli vest:

Hil uvijeno o ČLANSTVU KOSMETA u UN: Amerika podržava EU u rešavanju PROBLEMA
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Jedan od predloga za rešenje problema na relaciji Srbija - južna srpska pokrajina, a koji su smislile Francuska i Nemačka isključivo sa pozicije sile i protivno međunarodnom pravu i moralu - da Priština postane članica UN bez formalnog priznanja Beograda, bio je predmet interesovanja ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila na današnjem predavanju na Nacionalnoj akademiji.

Naime, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil izjavio je da Vašington podržava interesovanje visokih predstavnika Evropke unije za rešenje problema u odnosima Beograda i Prištine.

Hil je, odgovarajući na pitanje novinara posle predavanja održanog na Nacionalnoj akademiji, gde je govorio na konferenciji "Američka administracija kroz prizmu karijernog diplomate", rekao da su pre predloga Francuske i Nemačke vođeni opsežni razgovori SAD i EU, kao i EU sa predstavnicima Beograda i Prištine.

- Svakako da podržavamo interesovanje visokih predstavnika EU za probleme koji postoje i nadamo se da ćemo ih uskoro rešiti - istakao je Hil, komentarišući pomenuti predlog Francuske i Nemačke za Kosovo i Metohiju.

 

 

Ostavite komentar