Vesti > Politika

OBRAZLOŽENJE predsednika Vučića - Evo zašto je VUČEVIĆ MANDATAR!

Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

30/03/2024 > 18:39

podeli vest:

OBRAZLOŽENJE predsednika Vučića - Evo zašto je VUČEVIĆ MANDATAR!
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas predložio Miloša Vučevića za mandatara koji će sastaviti novu vladu.

U dokumentu koji je predsednik potpisao nalazi se i obrazloženje u kom je naznačeno zašto je predsednik Aleksandar Vučić poverio Vučeviću ovu važnu funkciju.

- Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Ukazujem svoje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav

 

Pred predsednikom Vlade je zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe "EXPO 2027 Beograd" koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade.

Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade - navodi u obrazloženju odluke predsednik Vučić.

Ostavite komentar

Šumadija

Miloš Vučelić premijer? Auuu Jedino se iskreno nadamo da ovaj Premijer neće biti Rusofil i da veruje Putinovim i Ruskim lažima! Ako ćemo slušati i dalje Moskvu, mi ćemo postati KGB-blato. Ne dao nam BOG.

30.03.2024 19:08