Vesti > Politika

Vučić sa Bin Zajedom o planovima za BUDUĆNOST SRBIJE: Mi smo mala zemlja, ali znamo da cenimo VELIKE PRIJATELJE

Predsednik je u Dubaiju bio na samitu o klimi COP28

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

01/12/2023 > 17:02

podeli vest:

Vučić sa Bin Zajedom o planovima za BUDUĆNOST SRBIJE: Mi smo mala zemlja, ali znamo da cenimo VELIKE PRIJATELJE
Foto: TANJUG/COP28/CHRISTOPHER PIKE


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, tokom samita o klimi COP28 u Dubaiju.

Predsednik je poručio da Srbija jeste mala zemlja, ali zna da ceni svoje velike prijatelje.

- Susret sa prijateljima i odnos pun poverenja i podrške u vremenima velikih previranja, retka su dragocenost. Takav je i ovaj sastanak sa šeikom Mohamedom bin Zajedom, sa kojim sam dugo razgovarao o svim ključnim pitanjima naših bilateralnih i ekonomskih odnosa, planovima za EXPO2027, kao i o drugim velikim projektima od značaja za našu zemlju - napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da je predsedniku UAE lično čestitao Nacionalni dan Ujedinjenih Arapskih Emirata i izrazio najbolje želje za dalji napredak zemlje, "čiji je fascinantni uspeh primer i uzor svima nama".

- Posebnu pažnju posvetili smo ključnim temama ovogodišnjeg Samita COP28, kao i načinima na koji Srbija može da doprinese globalnoj klimatskoj akciji. Srbija jeste mala zemlja, ali i te kako zna da ceni svoje velike prijatelje. Hvala Vam još jednom, poštovani prijatelju, za svu naklonost koju pokazujete prema našoj zemlji - naveo je Vučić.

Ostavite komentar