Vesti > Politika

PREDSEDNIK O ISTORIJSKOJ POSETI Italijanske premijerke Srbiji: "Video sam ljude iz njenog tima!"

Aleksandar Vučić je istakao da je poseta Meloni Beogradu važna poseta za nas, jer su oni drugi u EU najznačajniji partner Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

01/12/2023 > 11:29

podeli vest:

PREDSEDNIK O ISTORIJSKOJ POSETI Italijanske premijerke Srbiji: "Video sam ljude iz njenog tima!"
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Dubaiju da će italijanska premijerka Đorđa Meloni doći Beograd za manje od dva dana i istakao da je to važna poseta za bilateralne odnose, dovođenje investitora, ali i za naše političke odnose i dalju podršku Italije napretku Srbije na putu ka EU.

- Mislim da Meloni pravo odavde stiže u Beograd, umesto da ide u Rim, video sam ljude iz njenog tima. Videćemo je za dva dana u Srbiji i hvala italijanskoj premijerki - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara i dodao da se do sada sretao sa skoro svakim italijanskim premijerom. 

Kaže da je Meloni osoba koja će duže biti uspešna na italijanskoj političkoj sceni. 

- Ona ne spada u one kratke italijanske vlade koje neki ljudi vode, jer po tome je Italija bila poznata od Drugog svetskog rata. Ona će duže da bude na čelu italijanske izvršne vlasti - rekao je Vučić.

Istakao je da je poseta Meloni Beogradu važna poseta za nas, jer su oni drugi u EU najznačajniji partner Srbije, a treći najznačajniji partner Srbije ukupno. 

- Nama značajan i politički partneri. Kad god su mogli, pomagali su na našem evropskom putu. Ako smem to da kažem, zaista nikada nisu odmagali. A Đorđa Meloni je jedna hrabra, odgovorna i ozbiljna žena i verujem da će njena podrška mnogo da znači za naše bilateralne odnose i dovođenje investitora, ali tako i za naše političke odnose i za dalju podršku Italije napretku Srbije ka EU - naveo je Vučić
 

Ostavite komentar