Vesti > Politika

Bivši režim ne zna ništa o ZAŠTITI NARODNIH i DRŽAVNIH INTERESA, poručuje Orlić

Aleksandar Vučić predvodi politiku neprikosnovenom voljom naroda

Izvor: K1info/Tanjug

18/09/2023 > 23:08

podeli vest:

Bivši režim ne zna ništa o ZAŠTITI NARODNIH i DRŽAVNIH INTERESA, poručuje Orlić
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić poručio je da politika zaštite narodnih i državnih interesa podrazumeva i nova povećanja penzija i plata, i značajne popuste na brojne namirnice, i bolji život ljudi, baš kao i posvećenu borbu za Srbiju u Briselu, pred UN, ili na bilo kom trećem mestu, a da ''takvu politiku danas predvodi Aleksandar Vučić, neprikosnovenom voljom naroda", dok su lideri opozicije, kako je naveo, pokazali da o tome "ne znaju ništa".

Orlić u saopštenju objavljenom na sajtu SNS navodi da je za, kako kaže, bivši režim početak septembra očigledno značio start otvorenog nadmetanja na temu: "Govori o izborima, pokaži da si najgluplji i najnesposobniji u celoj ekipi - pokaži da si lider.

Orlić podseća da su lideri opozicije, kako je rekao, grupno, tek da niko ne ispadne slučajno gluplji i nesposobniji od drugih, poslali pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem doslovce zahtevaju da izbore raspiše do kraja godine. To bi, dodaje, značilo, s obzirom na zakonske rokove, da su planirali vikend početkom marta ili krajem februara kao izborni dan.

Foto: Youtube PrintScreen/TV Pink

 

- Ali, čim im je predsednik Srbije objasnio šta su to sami potpisali, udariše svi đuture u kuknjavu: "Ne, mi nismo hteli to! Mi smo samo hteli da pokažemo da smo jednako glupi i nesposobni" Nije da to nismo znali, ali - tu, izgleda, prava drama tek počinje - rekao je Orlić.

On ocenjuje da Zdravko Ponoš, za koga kaže da je još uvek ošamućen od debakla na predsedničkim izborima, prelazi u vođstvo u disciplinama gluposti i nesposobnosti.

- On kaže: "Ma, Vučićeva priča o izborima služi samo za ubacivanje klipova u točkove saradnje opozicije". Eto, ispade: Ponošu je saradnju sa Jeremićem pokvarila "Vučićeva priča o izborima", a ne Đilasovo vrbovanje za prošle izbore? Kakvo otkriće. Kao što mu je saradnju sa istim tim Đilasom, prvi dan nakon tih izbora na kojima je završio potučen do nogu, izgleda opet pokvario - Vučić? Mora da je Vučić i podelio zelene na pet frakcija u međuvremenu, naterao Zelenovića da ukrade Facebook Ćuti, izbacio i Aleksića iz Jeremićeve kombi stranke, a sve ostale u toj bulumenti lopova i štetočina iz bivšeg režima prosto primorao da se međusobno psuju, svađaju oko mesta za sedenje u Skupštini i famozne uloge lidera? U kategorijama njihove gluposti i nesposobnosti, dabome - napisao je Orlić.

Za Radomira Lazovića kaže da "ne dozvoljava Ponošu da u ovoj trci odmakne", pa hitro dodaje: "Neću da licitiram datumima, ali Vučić se izbora plaši".

- Eto, sad ispade: Aleksandar Vučić ih mesecima već poziva da se izjasne oko izbora, poručuje da će dobiti izbore, samo da izađu sa nekim zajedničkim stavom - zato što se izbora plaši? A za sve to vreme oni viču "Nećemo izbore, nisu tema izbori, neka samo pokuša da ih raspiše pa će videti on, izaći ćemo na ulice i sprečićemo te izbore" - zato što se... ne plaše izbora? Čudo od pameti. Dobro, to da neće da licitira datumima - to je tačno. Jer očito ne bi ni bio u stanju, sve i da želi, čim ne zna ni šta je potpisao - navodi Orlić.

Dodaje da "ovaj dvojac lidera u povoju" žustro sustiže Stefan Jovanović oštroumnim zaključkom: "Te izbore, tada, niko nije ni tražio!'. "Eto - poništi čovek jednom rečenicom celo pisanije koje su potpisali onoliki genijalni stratezi: od Lutovca, preko Aleksića (bez tasta - ovog puta), sve do Marinike.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Zoran Lutovac

- Ima da nisu tražili, kad on kaže da nisu. I kad već nije tražio Jeremić, kom očigledno svi ostali nisu dozvolili ni da se potpiše više zajedno sa njima. Valjda da titulu najglupljih i najnesposobnijih ne bi morali još i sa njim da dele. Mada to ništa ne bi promenilo, ni njima, ni njemu. U tome su jednaki 'lideri' - bili i ostali - naveo je Orlić.

Kaže i da su, "tek kad je o politici i životu u Srbiji reč, oni svi zajedno pokazali da o tome i dalje ne znaju ništa". "Jer politika zaštite narodnih i državnih interesa upravo podrazumeva sve ono za šta oni nisu: i nova povećanja penzija i plata, i značajne popuste na brojne namirnice, i bolji život ljudi, baš kao i posvećenu borbu za Srbiju - jednako u Briselu, pred UN, ili na bilo kom trećem mestu.

Tu i takvu politiku danas predvodi Aleksandar Vučić, neprikosnovenom voljom naroda", poručio je Orlić. Naglasio je da se ta se narodna volja na izborima uvek potvrđuje - bez greške.

- Pa, biće da to zapravo najviše i brine sve neznalice, lopove i štetočine iz bivšeg režima, dok se međusobno sapliću u trci za "lidera" - u gluposti i nesposobnosti. Samo neka brinu, imaju i zašto. I srećna im ta njihova trka: Srbija se, u svakom slučaju, odavno uputila sasvim suprotnim smerom, što dalje od njih - poručio je Orlić.

Ostavite komentar