Vesti > Politika

Vladimir Orlić: UPUTIĆU POZIV Vučiću za sednicu o KiM, videćemo šta je realno

Predsednik Skupštine Srbije se u skupštinskoj sali obratio poslanicima kako bi precizirao šta je dogovoreno na Kolegijumu

Izvor: K1info/Tanjug

19/04/2023 > 14:02

podeli vest:

Vladimir Orlić: UPUTIĆU POZIV Vučiću za sednicu o KiM, videćemo šta je realno
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je danas da će povodom želje dela opozicije da se održi još jedna sednica o Kosovu i Metohiji uputiti poziv predsedniku Aleksandru Vučiću i da će se dogovoriti šta je realno i eventualno kada bi sednica mogla da se održi.

Predstavnici Srpskog pokreta Dveri, Nove Demokratske stranke Srbije i Srpske stranke Zavetnici tvrdili su danas na konferenciji za novinare u parlamentu da im je Orlić dao garancije da će se nova sednica o KiM održati u narednih mesec dana.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je novinarima da im je to Orlić rekao na sednici Kolegijuma.

Orlić se, posle obraćanja lidera Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića u skupštinskoj sali gde je govorio i o sednici na kojoj bi bilo reči o KiM, obratio poslanicima kako bi precizirao šta je dogovoreno na Kolegijumu.

- Što se tiče vaše želje da u narednom periodu ponovo imamo sednicu na temu Kosova i Metohije, ja sam vama svima rekao da ću da pozovem predsednika Republike, dakle da ću poziv da uputim pa ćemo da dogovorimo šta je realno, i eventualno kada, u skladu sa obavezama i našim u Skupštini i obavezama u Predsedništvu- rekao je Orlić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

On je podsetio poslanike da su do sada održane dve sednice na temu KiM i da su najmanje u sali bili oni poslanici koji su tražili njihovo održavanje.

- Podsetio sam vas da samo to imate u vidu da onda i sami razmislite koliko sve to zajedno ima smisla. Neke poslaničke grupe uopšte nisu htele ni da sede. Ovi koji hoće  neki referendum nisu ni sad tu, oni su rešili da demonstrativno napuste sednicu i nisu se  ni vraćali. Na ovoj poslednjoj na kojoj je bio predsednik ni sekund u sali proveli nisu- istakao je Orlić.

 

 

 

Ostavite komentar