Vesti > Srbija

DECA iz Crne Gore POSETILA Skupštinu Srbije: Ovde ste UVEK kao kod KUĆE

Oni će sada, i u godinama koje dolaze, moći da posvedoče o velikim i značajnim promenama kroz koje prolaze Beograd i naša zemlja

Izvor: K1info/Tanjug

14/08/2023 > 18:16

podeli vest:

DECA iz Crne Gore POSETILA Skupštinu Srbije: Ovde ste UVEK kao kod KUĆE
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs


Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić ugostio je danas u Domu Narodne skupštine više od 200 dece iz Crne Gore, koja pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu borave u Beogradu.

Orlić je deci poželeo dobrodošlicu i rekao da je Srbija i njihova zemlja i da to nikada ne zaborave.

- U mestima u kojima živite, uvek budite u najboljim odnosima sa svima, čuvajte se, pazite, poštujte sa komšijama, vredno radite, učite, volite svoje porodice. Uvek nađite vremena da mislite i o Srbiji koja vas voli i uvek razmišljajte šta sutra možete i vi da učinite za nju. Da znate - ovde ste uvek više nego dobrodošli, ovde ste uvek kod svoje kuće - rekao je Orlić.

On je izrazio uverenje da će će oni sada i u godinama koje dolaze moći da posvedoče o velikim i značajnim promenama kroz koje prolaze Beograd i Srbija.

Kako kaže, to se vidi po kompletnim delovima grada koji se podižu, po veličanstvenom Beogradu na vodi, po novim trgovima i novim spomenicima.

- Sve ono što danas radimo pripada, pre svega, mladim ljudima poput vas. To radimo sa željom da ostane onima koji to umeju da čuvaju i na tim temeljima produže i dalje. Kao nikada ranije Srbija ulaže u škole, univerzitete, tehnološke parkove gde mladi ljudi mogu da ostvare svoje ideje - rekao je Orlić.

Neka od dece iz Crne Gore nisu ranije bila u Beogradu, a Nemanji iz Herceg Novog ovo je treći put.

- Dolazak u Srbiju i Beograd za mene znači dolazak u moju matičnu državu i zemlju svih nas. Ovde se osećam kao kod svoje kuće i drago mi je što vidim da svi ovde brinu za nas i sve Srbe iz regiona - rekao je Nemanja.

I Damjan iz Nikšića rekao je da se ovde oseća kao kod svoje kuće.

- Bio sam pre četiri godine i bilo je divno posetiti ovaj narod. Jednostavno, mi smo isti narod u dve države. Sviđaju mi se arhitektura i stare građevine Beograda, to je nešto vredno da se poseti. Dolazak u Srbiju mi je novo iskustvo, važno pre svega da se upoznamo, da se zbližimo - rekao je on.

Posle Doma Narodne skupštine, deca iz Crne Gore posetiće Hram Svetog Save na Vračaru.
 

Ostavite komentar