Vesti > Politika

ORLIĆ poručio OPOZICIJI: Zahtev za VANREDNE IZBORE biće prihvaćen - sa ODUŠEVLJENJEM

Opozicija skupštinu pretvara u buvlju pijacu, u cirkusku šatru, izjavio je predsednik Skupštine

Izvor: K1info/Tanjug

05/09/2023 > 11:29

podeli vest:

ORLIĆ poručio OPOZICIJI: Zahtev za VANREDNE IZBORE biće prihvaćen - sa ODUŠEVLJENJEM
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da će inicijativa dela opozicije o vanrednim parlamentarnim izborima biti prihvaćena sa oduševljenjem i da će im odgovor na taj zahtev stići u najkraćem mogućem roku.

- Obavestiću nadležne organe o tom zahtevu - Vladu Srbije, predsednika, i dobiće odgovor u najkraćem roku, možda i za 30 dana - rekao je Orlić na konferenciji za štampu u holu Skupštine, pošto je opozicija sa istog tog mesta najavila da će blokirati rad parlamenta i zatražila održavanje parlamentarnih izbora.

Sednica skupštine biće održana, rekao je Orlić i podsetio da je na dnevnom redu rebalans bužeta kojim se obezbeđuje i novac za povećanje penzija i plata, za pomoć majkama dece do 16 godina, za kapitalne projekte, lečenje obolelih od retkih bolesti i lečenje u inostranstvu.

- Opozicija skupštinu pretvara u buvlju pijacu, u cirkusku šatru - rekao je Orlić i dodao da takvim ponašanjem sprečavaju život i maltretiraju ljude, jer ne dozvojavaju, između ostalog, da penzioneri, radnici, majke, dobiju ono što im pripada.
 

Ostavite komentar