Vesti > Politika

Selaković pred skup "SRBIJA NADE": Ovo je promocija SRBIJE koja RADI i koja STVARA

Ministar za rad kaže da Srbija danas zaslužuje poštovanje i za nju se, prema njegovim rečima, vezuje ime Aleksandar Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

26/05/2023 > 15:34

podeli vest:

Selaković pred skup "SRBIJA NADE": Ovo je promocija SRBIJE koja RADI i koja STVARA
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Skup "Srbija nade" je važan zato što promoviše Srbiju koja radi i stvara, ocenio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, povodom skupa podrške predsedniku Aleksandru Vučiću. 

- Ovo je Srbija koja stvara i gradi autoputeve i brze pruge. Koja stvara i bolnice i kliničke centre, koja otvara škole, pozorišta, muzeje, to je ona Srbija koja je stabilna politička luka u ovom delu sveta, Evrope, Balkana. To je ona Srbija koja ima prijatelje na svim meridijanima i koji poznaju po ozbiljnosti, kao suverenu, slobodnu državu koja sama odlučuje o svojoj budućnosti - izjavio je Selaković Tanjugu. 

Selaković je naveo da Srbija danas zaslužuje poštovanje i za nju se, prema njegovim rečima, vezuje ime Aleksandar Vučić. 

- To je razlog zašto ljudi iz svih krajeva Srbije danas dolaze u našu prestonicu Beograd, da pruže podršku predsedniku, njegovoj politici i iskažu i pokažu na najbolji mogući način i tako pokažu i Srbiju i regionu i Evropi - naveo je Selaković.

 Kako kaže ministar, svako ko želi da ospori skup "Srbija nade", to je "onaj kome ne postoji ništa dobro, za koga sve što uradite, sve što stvorite, sve što pokrenete, apsolutno mu ne valja ništa". 

- Mi smo svedoci pokušaja jedne politike destrukcije, kojoj ništa što je u Srbiji urađeno ne valja, da li je to brza pruga prva u ovom delu Evrope, da li su to novi autoputevi, da li su to fabrike sve savremenije i sve bolje, da li je to činjenica da je Srbija postala apsolutni prvak ovoga dela u građenju modernih informacionih tehnologija - objasnio je Selaković.

 Selaković je dodao da je Srbija danas zemlja koja ima odgovore na izazove pred kojim se nađe.

- Dakle kada se nađe pred ozbiljnim društvenim problemima kao što je to bilo početkom ovog meseca, ona je spremna da sve sasluša, ona je spremna da izađe sa ozbiljnim merama koje će sprovesti, da ponudi odgovoran recept za izlaz iz kriznih situacija u kojima se nađe - zaključio je Selaković. 
 

Ostavite komentar