Vesti > Politika

Đukanović: Opozicija je preuzela PROTEST od NARODA, spremni smo da RAZGOVARAMO o svemu

Član Predsedništva SNS smatra da su zahtevi opozicije ucena i da je to što oni traže zakonski nemoguće

Izvor: K1info/Tanjug

26/05/2023 > 13:57

podeli vest:

Đukanović: Opozicija je preuzela PROTEST od NARODA, spremni smo da RAZGOVARAMO o svemu
Foto: ATA Images


Član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović izjavio je danas da je opozicija preuzela od naroda protest "Srbija protiv nasilja" i dodao da je taj protest mogao da izrodi nešto kvalitetno i dobro, što bi vlast prihvatila.

On je poručio da je vlast spremna da razgovara o svemu što tišti ljude.

Đukanović smatra da su zahtevi opozicije u stvari ucena i da je to što oni traže zakonski nemoguće. Kako kaže, vlast je spremna da razgovara o svemu što je realno, normalno, poželjno, što društvu smeta i na šta možda nije obraćeno dovoljno pažnje, ali ne pristaje na ucene.

Naveo je i da je opozicija ta koja je preuzela protest od naroda, kao i da zahteve koji su izneti na protrstima, opozicija nije umela da formuliše i pošalje ka skupštini ili institucijama, već ih je samo isticala na skupovima.

- Što se tiče dela opozicije koji je preoteo protest od građana, mislim da su oni toliko digli lestvicu da im je neko sa strane dao taj signal da pokušaju revolucijama da dođu na vlast, i mislim da oni nisu spremni uopšte da razgovaraju. Mi bismo voleli da oni promene to mišljenje, ali oni su do te mere zagrizli, plašim se da je sa njima teško racionalno pričati - istakao je on.

Đukanović smatra da pojedini mediji i opozicija podgrevaju tenziju između vlasti i opozicije i kreiraju atmosferu podeljenosti, nasilja, nebezbednosti kako bi se izazvala panika i revolt, i dodaje da će SNS dati sve od sebe da današnji skup prođe mirno, kao što se nada da će to takođe uraditi i političke stranke, koje organizuju skup u subotu.

Napominje da nije bilo nepomirljivog stava kada su pokrenuti protesti "Srbija protiv nasilja", jer su ljudi sa pravom izašli nakon tragedija koje su se desile, kao i da je on kao roditelj takođe hteo da izađe na protest, sve dok nije video da su pojedini lideri opozicije stali na čelo kolone i digli transparent.

- Ova poslednja gospođa, ja nju nisam video u stranci pet, šest godina unazad... Ne znam koji je ona član Glavnog odbora, naš Glavni odbor ima 1.000 članova. Svako kome se nešto ne dopada, može da izađe iz stranke i to je demokratija. Nikada se na sednici Glavnog odbora nije javila za reč, kao ni Zorana Mihajlović koja kaže da se stalno na sednici Predsedništva javljala - rekao je Đukanović.

 

Ostavite komentar