Vesti > Politika

VUČIĆ POTPISAO NAREDBU: Vojska stavljena u najviši NIVO BORBENE gotovosti

Ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je da je Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti, kaže da je situacija na KiM ozbiljna

Izvor: K1info/Tanjug

26/05/2023 > 14:32

podeli vest:

VUČIĆ POTPISAO NAREDBU: Vojska stavljena u najviši NIVO BORBENE gotovosti
Foto: Printscreen RTS


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen, saznaje Tanjug.

Predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Ministar odbrane Miloš Vučević je potvrdio da je Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti i dodao da je situacija na KiM dramatična.

- Sve ono na šta je predsednik Vučić upozoravao danima i nedeljama da Priština srlja dalje u eskalaciju i sprovođenje terora nad srpskom zajednicom pre svega na severu KiM i skretao pažnju međunarodnoj zajednici i posrednicima u dijalogu između Prištine i Beograda se, nažalost, pokazalo tačnim - rekao je Vučević za TV Pink.

Vučević je istakao da je Vojska Srbije započela aktivnosti po naredbi predsednika Vučića.

- Neko mora da razume da ono što Aljbin Kurti radi vodi nas ka crvenim linijama, vodi nas ka potpunom kolapsu dijaloga, vodi nas ka deeskalaciji na terenu - rekao je Vučević.
 

Ostavite komentar