Vesti > Politika

SENATOR Marfi ZADOVOLJAN posetom Beogradu: Vučić je PRIJATELJ, Srbiji je MESTO uz SAD i EU

Po dolasku u našu zemlju sa kolegom Gerijem Pitersom otišao je do škole "Vladislav Ribnikar" i položio cveće

Izvor: K1info/Tanjug

25/05/2023 > 17:18

podeli vest:

SENATOR Marfi ZADOVOLJAN posetom Beogradu: Vučić je PRIJATELJ, Srbiji je MESTO uz SAD i EU
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Američki senator Kris Marfi saopštio je danas da je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji u Ukrajini, Kosovu i Metohiji i oružanom nasilju.

On je naveo da je Vučić prijatelj, kao i da uvek uživa u njihovoj iskrenoj razmeni mišljenja.

- Upravo završen sastanak sa predsednikom Srbije Vučićem. Aleksandar je prijatelj i uvek uživam u našoj iskrenoj razmeni mišljenja. Imali smo produktivnu diskusiju o Ukrajini, Kosovu i oružanom nasilju. Imamo slaganja i nesuglasice i o svemu smo razgovarali - napisao je Marfi na Tviteru.

On je rekao i da Vašington Srbiju vidi uz SAD i EU i naglasio da je posetio Prištinu i sada Beograd kako bi poslao i poruku o važnosti hitne primene sporazuma.

Senator je govoreći o ZSO naveo da nije on taj koji može da govori o rokovima za njeno formiranje i pozvao obe strane, i Beograd i Prištinu, da sprovedu svoj deo sporazuma.

Takođe je rekao i da je po dolasku u Beograd sa senatorom Gerijem Pitersom otišao do škole "Vladislav Ribnikar" i položio cveće.

Sastanku je, pored Marfija, prisustvovao i američki senator Geri Piters.

Dvojica senatora danas su razgovarala i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić o produbljivanju i razvoju ekonomske i političke saradnje, odnosima u regiona i drugim oblastim od obostranog interesa, pa je Marfi na kraju zaključio da je sa premijerkom i predsednikom Srbije imao produktivnu i iskrenu razmenu mišljenja.

Ostavite komentar