Vesti > Politika

PREMIJERKA odgovorila Aleksiću: Sve ste ZLOUPOTREBILI, i mrtvu DECU i porodično NASILJE

Ana Brnabić govorila i o napadu na specijalistu psihijatrije Milicu Pejović Milovančević

Izvor: K1info/Tanjug

19/05/2023 > 18:41

podeli vest:

PREMIJERKA odgovorila Aleksiću: Sve ste ZLOUPOTREBILI, i mrtvu DECU i porodično NASILJE
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, posle obraćanja šefa poslaničke grupe Narodne stranke Miroslava Aleksića, da ga više ne može osloviti sa " poštovani narodni poslaniče" već samo "narodni poslaniče" i da je, kako je rekla, zloupotrebio sve što se moglo zloupotrebiti.

Brnabićeva je posle odgovara Aleksiću odgurnula mikrofon.

- Zloupotrebili ste sve što ste mogli politički, od mrtve dece, porodičnog nasilja stigli ste i do naših najvećih stručnjaka. Vi ste napali ženu koja je potpredsdnik radne grupe za mentalno zdravlje dece, specijalistu psihijatrije Milicu Pejović Milovančević, jedan od naših najvećih eksperata, direktora Instituta za mentalno zdravlje, redovni profesor na fakultetu. Vi se usuđujete njoj nešto da kažete. Zašto? Zato što je pristala da bude u radnoj grupi? Šta želite, da izađe iz radne grupe? To je dobro za ovu zemlju i za tu decu? Žena koja je prvi dan ušla u školu Vladislav Ribnikar i do dan danas nije izašla? Je l' vi razumete da ima nešto što je iznad politike? Je l' vi razumete da ste napali ženu koja brine o mentalnom zdravlju naše dece?! Na šta liči da uzimate tu ženu u usta - upitala je premijerka.

Ona je navela da je Aleksićeva današnja izjava prevazišla ono što je rekao juče "da vlast šalje poruku građanima da je baš briga za 18 ugašenih mladih života".

Brnabić je dodala da o Aleksiću ima najgore mišljenje, između ostalog, da je bio najgori predsednik opštine u Srbiji, te da je u tom periodu dao sebi najveću platu a da ništa nije uradio za građane Trstenika, ali da nikada ne bi mogla da kaže da mu nije žao dece koja su stradala, jer to nije ljudski.

- Juče ste rekli nešto što nikada nisam čula ni od jednog političara. Rekli ste nama ovde da je ključna poruka koju mi šaljemo građanima da je nas baš briga za 18 mladih života? Vama je žao, a nama ne? Kako možete to da kažete. Ja o vama imam najgore moguće mišljenje. Mislim da ste bili najgori predsednik opštine u Srbiji. Postoje i izveštaji za to. Vi ste čovek koji je sebi dao najveću platu, a ništa nije uradio za građane Trstenika. Međutim, nikada ali nikada vam ne bih rekla da vam nije žao ubijene dece. Zato što to nije ljudski. Ali vama na čast. I svima koji glasaju za vas koji kažete da nekome nije žao mrtve dece - izjavila je Brnabić.

Brnabić je na kraju spomenula i predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, pa je upitala Miroslava Aleksića gde se on nalazi.

- Gde vam je šef stranke? U Njujorku? Toliko je zabrinut za to šta se dešava u Srbiji? Što, brani se? Pred organima SAD za sve optužbe? Za to što je Srbiju proslavio time što je pokazao da iz ovako male zemlje mogu doći i takvi belosvetski kriminalci - upitala je Brnabić.

Aleksić je prethodno rekao da je Pejović Milovančević i te kako poznavala ubicu Kostu Kecmanovića i da je bila kućni prijatelj te porodice,  a na to je reagovala i ministarka Darija Kisić Tepavčević.

On je takođe optužio predsednika Srbije i SNS da šire mržnju i stvaraju takav ambijent u zemlji više nego drugi.

 

      

Ostavite komentar

Горан Алексић

Шта је овде информација? О чему се ради? Јел овај чланак писао новинар или мој син од 7 година?

19.05.2023 23:22