Vesti > Politika

Vučić: Nastavnici će imati VEĆA PRAVA, oduzeto više od 3.000 komada ORUŽJA

Predsednik je najavio i hitan prijem novih policajaca

Izvor: K1info/Tanjug

10/05/2023 > 10:41

podeli vest:

Vučić: Nastavnici će imati VEĆA PRAVA, oduzeto više od 3.000 komada ORUŽJA
Foto: Tanjug


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je preko 3.000 komada oružja do sada predato, kao i desetine hiljada metaka različitkog kalibra.

Kako je istakao, to je dobra vest i važno je za Srbiju, ali, napominje on, znao je da će mnogi da se ljute zbog ove akcije.

- Obezbedili smo veliko prisustvo policajaca u školi, i rekcije su pozitivne, i od strane roditelja i učitelja. Nastavnici će sada imati veća prava, deca neće moći da im izmuču stolice, da se ponašaju bahato i siledžijski - rekao je Vučić pa najavio hitan prijem novih policajaca.

Nastavićemo sa uzimanjem nelegalnog oružja, a onda ići na analizu svega što je legalno, rekao je Vučić.

Predsednik je najavio veliki skup za 26. maj.

- Mnogi na političkoj sceni nikada nisu razumeli suštinu. Nekima neće biti dovoljno ni da im sazovete skupštinu. Oni su najavili skup protiv nasilja. Onda su postavili stranačke funkcionere u prvi red. Bilo je jasno da niko od organizatora nije bio protiv nasilja - naveo je Vučić.

Dođe smešno kada slušate njihove predstave o broju ljudi. Kao mala deca, rekao je on. Ima tu nešto ozbiljnije, njihovi rijaliti su dobri a neki drugi ne valjaju, dodao je.

- Nijednu meru nisu predložili koja se tiče poboljšanja bezbednosti nastavnika. Zahtevi su im isključivo političke prirode. Oni hoće moju glavu - zaključio je.

Govoreći o skupu 26. maja, istakao je da nikome od nas neće pasti na pamet da blokira njihove kuće, Gazelu, niti išta slično. Dodao je i da je skup 26. maja uredno prijavljen pa poručio da su oni pre neki dan blokirali auto-puteve, maltretirali narod, a da 26. maja to neće biti slučaj.

- Zamislite u petak kad blokiraju Gazelu, kad ljudi idu kućama, putuju.... Bravo majstori, uspeli ste u životu. Ne znam kako će Lajčak da stigne, možda i aerodrom da blokiraju - rekao je on.

On je poručio i da je naše je da čuvamo mir i stabilnost i da ekonomski dalje napredujemo.

 

Ostavite komentar