Vesti > Politika

VUČIĆ poručio građanima: Ima čudnih SADRŽAJA na društvenim mrežama, MORAMO da od toga zaštitimo decu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da se razmišlja o rekonstukciji Vlade, jer neki samo gledaju "da se provuku" u vreme krize

Izvor: K1info

08/05/2023 > 21:21

podeli vest:

VUČIĆ poručio građanima: Ima čudnih SADRŽAJA na društvenim mrežama, MORAMO da od toga zaštitimo decu
Foto: Tanjug/AP/Virginia Mayo


Predsednik Vučić gostovao je u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi.

Na početku emisije dotakli su se laži da je predsednik pre protesta, koji je organizovala opozicija, pobegao iz zemlje. 

- Sinoć sam zamolio ljude da ne organizuju ovako nešto, ne zato što sam bio ugrožen, već zato što sam smatrao da je to veoma loše za zemlju. Ja ću i večeras se truditi da ukažem i dostojanstvo i pijetet žrtvama dva stravična masakra. I ja sam očekivao da će negde u uvijenoj formi da ponude neke mere. Hoćemo razgovore, psihologe, hoćemo da idemo... Očekivao sam takvu vrstu ideja, da vidimo kako da regulišemo nasilje preko mreža. Od svih predloga svelo se sve na suvu politiku. Osim ukinite Hepi i Pink i podnesite svi ostavke, nije ništa bilo. Dakle, očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti. Negde sam znao da toga neće biti - rekao je predsednik. 

- Najgore je kada mislite da možete nešto iskoristiti što nema nikakve veze s vlašću - dodao je.

 

O pretnjama ubistvom od strane Milovana Brkića, kao i psovanju predsednikove majke, Vučić kaže:

- ...Uvedena je praksa da se na najbrutalniji način igraju osećanjima ljudi - kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da je blizak sa roditeljima, ali da malo tvrđe govore o emocijama, i da kada god ga zove majka, po glasu čuje da joj je teško.

- Zato ja izbegavam kada su ovakvi dani da razgovaram sa njom. Šta da kažem za Brkića, pusti budalu. Nije on budala, on je samo rekao ono što najveći deo njih želi. Nemojte da mislite da sam toliko glup da ne znam da to i stvarni organizatori to misle. A za glavnog organizatora su uzeli čoveka koji je rekao da će moji brat i sin završiti u šahtu kao Gadafi. To vam je organizator protesta protiv nasilja - dodao je.

Foto: PrintScreen/TV Happy

 
U osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" biće uloženo 7 miliona evra 

Predsednik je dodao da će OŠ Vladislav Ribnikar biti obnovljena, u šta će biti uloženo 7.000.000 evra.

- Videćemo da li će deca do četvrtog razreda ići onlajn. Očekivao sam da razgovaramo o idejama, a na kraju se sve svelo na suvu politiku. O budućnosti naše dece (na protestu) nije bilo ni govora, osim što su tražili da se podnesu ostavke. Valjda kao što su oni podnosili 2002, 2003. i 2007. godine - kazao je predsednik.

Naći rešenje da se deca zaštite od loših sadržaja

- Mnogo je veća pošast ono što nas čeka u budućnosti na društvenim mrežama i vidim da su zemlje u Nemačkoj i Francuskoj krenule da rešavaju to. Nešto ćemo morati da uradimo da zaštitimo našu decu - dodao je.

- Deca prate društvene mreže, igraju čudne igrice i na Tik-toku i Jutjubu ima raznih čudnih stvari na društvenim mrežama. Moramo da nađemo rešenje da zaštitimo decu. Nasilje donosi profit, ali moramo da pronađemo granice - kaže predsednik Srbije.

O Briselu, pritiscima...

- Očekujem velike probleme krajem meseca. Oni su pokušali na prevaru da ponovo nešto uzmu od Srbije, a da Srbija ne dobije ništa. Ja sam u Briselu mogao sarkastično da se nasmejem i da kažem, mogu da stradam, ali ovako nešto dobiti nećete - kazao je.

- Miloševiću bih sa istorijske distance imao šta da zamerim, ali ne bi bilo fer, jer lako je biti general posle 25 godina - dodao je Vučić.

 

- ...Ne mislim da su izbori dobro rešenje, ali od njih nikada nećemo pobeći. Do kraja meseca imaćemo skupštinu SNS-a i dosta najava. Verujem da ćemo napraviti skup sa tri miliona ljudi - najavio je. 

Nisam zadovoljan kako funkcioniše Vlada, kao raštimovani orkestar 

S druge strane, predsednik je rekao da je razgovarao sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić o funkcionisanju Vlade.

- Rekao sam i Ani, čini mi se da Vlada funkcioniše kao raštimovani orkestar, svako ima svoje mišljenje, neki gledaju kako da se provuku u kriznim vremenima. Moraćemo to da rešimo ili kroz rekonstrukciju, ili nove izbore - dodao je.

- Nastaviću da radim i nikada neću da uzmičem pred ulicom i ruljom i onima koji su zauvek loše promenili zemlju. Hoćete ostavku vlade ili predsednika, nije problem, ali vi da vladate u prelaznoj vladi godinu dana pa da organizujete izbore neće moći - kazao je Vučić.

Srbija podnosi amandman na rezoluciju SE kojom se napada Rusija

- Naša zemlja podnosi amandman na rezoluciju Sveta Evrope kojom se napada Rusija. Kažu da štite integritet Moldavije, Gruzije, a mi smo dodali amandman da se poštuje teritorijalni integritet i svih ostalih zemalja Saveta Evrope. Ako neće da prihvate, neću ni da idem u Rejkjavik. Ja njima u lice kažem da nas napadaju, obmanjuju, baš tako, ne birajući mnogo reči - dodao je predsednik Srbije na TV Happy.

 

 

 

Ostavite komentar