Vesti > Politika

BAJKA iz ugla AMBASADORA: Francuska i Britanija primer za POMIRENJE Srbije i Kosmeta

Jedni drugima podmeću nogu i dan danas, a hoće našu zemlju da pomire sa - našom zemljom?

Izvor: K1info

06/05/2023 > 22:22

podeli vest:

BAJKA iz ugla AMBASADORA: Francuska i Britanija primer za POMIRENJE Srbije i Kosmeta
Foto: Printscreen/Youtube/NT Television


Francuski ambasador u Prištini Olivije Gero izjavio je danas da je pomirenje Francuske sa Velikom Britanijom primer pomirenja među susedima koji su nekada imali probleme, kao i da te dve zemlje mogu biti primer pomirenja za Beograd i Prištinu. 

- Gledam ceremoniju krunisanja sa mojim odličnim prijateljem i kolegom iz Velike Britanije, Nikolasom Abotom. Francuska i Velika Britanija, saveznici zauvek: još jedan primer pomirenja među susedima koji su nekada imali problema - napisao je on na Tviteru i postavio zastave Srbije i terorističkog entiteta Kosovo.

Gero je prisustvovao ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa III zajedno sa britanskim ambasadorom u Prištini Nikolasom Abotom.

Ovde treba istaći da, osim što je prilično diskutabilno koliki su prijatelji Francuska i Velika Britanija - samo iz bliske istorije - kroz primere korone i otimanja medicinskog materijala jednih od drugih, "uvaljivanja" migranata na Ostrvo, kao i "bušenje" prodaje nuklearnih podmornica Australiji (Britanci ispod žita, a Amerikanci kao glavni vinovnici, zavrnuli "trikolore" u tom poslu za nekih 90 milijardi dolara) - kakvu bajku priča Gero?

Pomirenje Francuske i Velike Britanije? Kad se to desilo? I Srbija da se pomiri sa Srbijom? Zanimljiv čovek ovaj ambasador...

 

Ostavite komentar