Vesti > Politika

Protest zbog PLANA za KiM: Deo opozicije ispred zgrade RTS

Oni su najavili da će u petak, 24. marta, blokirati sve opštinske i gradske uprave širom Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

19/03/2023 > 14:33

podeli vest:

Protest zbog PLANA za KiM: Deo opozicije ispred zgrade RTS
Foto: screenshot/Tanjug


Lideri opozicionih poslaničkih grupa Dveri-Patriotski blok, koalicije NADA i Zavetnici okupili su se danas ispred zgrade RTS i nakratko blokirali saobraćaj u Takovskoj ulici, kako bi, kako su rekli, izrazili nezadovoljstvo francusko-nemačkim sporazumom za rešenje pitanja Kosova i Metohije.

- Naši zahtevi su jasni, jedini način da se predupredi nešto što niko ne želi, jeste Vučićeva ostavka. Moraju da se raspišu vanredni izbori na svim nivoima, to je jedino legitimno i jedino demokratsko sredstvo za svaku zemlju kada se ona nađe u ovako dubokoj političkoj krizi - rekao je predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

On je dodao da su oni spremni da, „idu do kraja“, a to podrazumeva „odlazak Aleksandra Vučića“ i „normalizovanje situacije u zemlji“, gde će posle, kako je dodao, većinski odlučiti u kom pravcu zemlja treba da ide.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da su blokirali saobraćaj ispred zgrade RTS da bi ukazali da je došlo vreme da progovori i druga strana o onome što se u Srbiji dešava, o francusko-nemačkom sporazumu, o zapadnom ultimatumu i o neovlašćenom prihvatanju svega toga od strane predsednika Republike.

- Mi mislimo da će našim blokadama biti blokirani svi oni koji krše Ustav, koji izdaju KiM, koji su spremni na kapitulaciju, koji prihvataju zapadne ultimatume, koji ne dozvoljavaju realne rasprave ni u Parlamentu i koji misle da na taj način mogu da prevare ovaj narod - rekao je Obradović.

Predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da je predsednik Srbije u Ohridu prihvatio sve ono što je govorio da neće prihvatiti, a to je ono što su bile, kako je rekla, osnovne tačke sporazuma.

- Mi smo odlučni u onome što smo na početku definisali kao ciljeve nacionalnog društvenog i političkog okupljanja. Nećemo odstupiti ni jedan korak od odbrane ustavnog poretka. Braneći KiM, mi branimo celokupnu državu Srbiju. U ovom trenutku neprijateljskoj koloni pridružio se i predsednik Republike - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Oni su najavili da će u petak, 24. marta, blokirati sve opštinske i gradske uprave širom Srbije, čime bi se, kako su rekli, poslala poruka svih onih koji se ne slažu sa prihvatanjem francusko-nemačkog „ultimatuma“.

 

 

Ostavite komentar