Vesti > Politika

Trilateralni SASTANAK u Ohridu završen: Ništa nije GOTOVO, tek sada sve POČINJE

Predsednik Srbije istakao da za nama nije bio Dan D, kao i da ništa nije potpisao

Izvor: K1info

18/03/2023 > 17:33

podeli vest:

Trilateralni SASTANAK u Ohridu završen: Ništa nije GOTOVO, tek sada sve POČINJE
Foto: Printscreen/Video Plus


Dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou u Ohridu pod okriljem Evropske unije trajao je preko 11 sati, a u fokusu sastanka je bila  finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, prenose mediji.

U Ohridu je danas održan sastanak evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Potom je usledio razgovor i sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem, a zatim i trilateralni razgovori.

Trilateralni razgovori, odnosno prvi deo tih razgovora, su završeni oko 17 časova. Posle pauze razgovori su nastavljeni, prenosi Kosovo Online, a obraćanja su usledila kasno večeras.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je po završetku sastanka u Ohridu da je nekakav dogovor postignut i da je zadovoljan zbog toga, kao i da ništa nije potpisao, kao i da nije bio Dan D.

- Danas je trebalo da dogovorimo implementacioni plan, nekakav dogovor smo postigli, zadovljan sam zbog toga, ovo neće biti sve, ali ovih nekoliko tačaka smo dogovorili i one će postati deo pregovarčkog okvira, za obe starne. I za Beograd i Prištinu, i Evropski savet - kako smo očekivali - doneće odluku da to postane deo pregovaračkog okvira - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da se ništa nije završilo večeras već da, kako je rekao, tek počinje.

- Za nas je od velike važnosti da je kao prioritetna obaveza stavljeno formiranje ZSO u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima u okviru dijaloga - rekao je Vučić novinarima.

 

Ostavite komentar