Vesti > Politika

SNS podviknuo socijalistima, nastao HAOS: Oglasio se DAČIĆ, pa OTKAZAO sve sutrašnje sastanke

Sastanak političkog rukovodstva Srpske napredne stranke izazvao pometnju na političkoj sceni Srbije

Izvor: K1info

06/02/2023 > 21:01

podeli vest:

SNS podviknuo socijalistima, nastao HAOS: Oglasio se DAČIĆ, pa OTKAZAO sve sutrašnje sastanke
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Strahinja Aćimović


Posle sastanka koje je održalo rukovodstvo Srpske napredne stranke (SNS), a kojem je prisustvovao i predsednik partije i Srbije Aleksandar Vučić, upućene su žestoke kritike Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) u vezi sa učešćem na nedavnoj sednici Skupštine o Kosovu i Metohiji.

Posle sastanka se čulo da je Vučić nezadovoljan i da je spreman da ide na izbore kao kandidat za premijera, dok je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao da je njegovoj partiji dosta da se socijalisti udvaraju i flertuju sa opozicijom.

- Ako se rukovodite narodnom izrekom da umiljato jagnje dve ovce sisa, niti ste vi jagnje, a još manje smo mi ovca - dosta je bilo vašeg sedenja na dve stolice - dodao je još Glišić.

Da je kritika bila brzo primećena svedoči i činjenica da je nedugo potom usledila reakcija predsednika SPS Ivice Dačića, koji je za Tanjug rekao da Socijalistička partija Srbije ostaje čvrsto uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i podrzava njegovu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom, ističući da je to njihova zajednička politika već 11 godina.

A da se nešto ozbiljno dešava moglo bi se naslutiti iz vesti koja je saopštena iz Vlade Srbije - da se sastanci prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji su bili zakazani za utorak, 7. februar, otkazuju.

Ministar Dačić trebalo je da se sutra sastane sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom, koji dolazi u posetu Srbiji. Imajući u obzir izuzetne odnose Mađarske i Srbije u prethodnom periodu, koji se neretko ocenjuju kao "najbolji u istoriji", otkazivanje susreta sa Sijartom, najblaže rečeno, pokazuje da nešto nije u redu.

Bilo je planirano i da se prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova sutra sastane i sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije Osamom bin Dakhilom Al Ahmadijem.

 

Ostavite komentar

DRAGAN

VUCIC TREBA DA BUDE PREDCEDNIK NAPREDNE STRANEKE DA MOZE NA IZBORE U PROLECE - U ZAJEDNICI SA STRANKOM OD IVICE DACIC , KOD PREDCEDNIKA OMETA TADIC I DJILAS

10.02.2023 21:15
XXXXX

Koja je ovo igranka i manipulisanje naroda! Svi duvaju isto samo da su na vlasti ,s moj narode!

12.02.2023 09:02