Vesti > Politika

BEOGRAD je za Novu godinu bio kao KAZABLANKA: Toliko ŠPIJUNA nije bilo od Drugog svetskog rata, tvrdi Vučić

Predsednik Srbije je objasnio da su upravo strane službe sprečile da koristimo litijum, koji je mogao da obezbedi ogroman rast

Izvor: K1info/novosti.rs

08/01/2023 > 11:28

podeli vest:

BEOGRAD je za Novu godinu bio kao KAZABLANKA: Toliko ŠPIJUNA nije bilo od Drugog svetskog rata, tvrdi Vučić
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, otkrio je da je tokom novogodišnjih praznika u Srbiji boravio veliki broj stranih špijuna.

On je objavio da je Kfor odbio naš zahtev za povratkom srpskih snaga bezbednosti na KiM, ali i da su strane službe uništile projekat eksploatacije litijuma u Srbiji.

Pojasnio je da su obaveštajni podaci koje je dobio potvrdili da je Beograd za Novu godinu bio kao Kazablanka i da nema špijuna koji nisu okupirali naše hotele.

- To nikad tako nije bilo, rekord smo postigli, takav broj špijuna od 20. decembra do 5. januara u Beogradu nije zabeležen od Drugog svetskog rata. Očigledno je da su mnogi spremali svašta, ali dobro. Znate, strane službe rade svoj posao, tako su nas uništili sa litijumom, ja sam jedini koji o tome smem da govorim. Direktno su nas strane službe uništile - rekao je Vučić.

Komentarišući projekat eksploatacije litijuma u Srbiji koji je trebalo da sprovodi anglo-australijska korporacija Rio Tinto, Vučić je više puta ponovio da je učinjena greška što se odustalo, i da to nije bio samo kompanijski rat Rio Tinta i drugih kompanija, već napad na Srbiju, ali da on nije bio svesan dubine tog napada.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

- Uvek je lako biti protiv, to je u ljudskoj prirodi. Skupe se komšije, pa ogovaraju. Najlakše je pronalaziti krivca za svoje neispunjene živote u onome ko je na vlasti. Ja sam čuo od Ljilje Smajlović, da je moja majka bila urednik vesti na RTS kada je bombardovana zgrada. Mi smo gonili mnogo više Dragoljuba Milanovića, osim NATO koji je izvršio direktan zločin - rekao je Vučić.

- Kada ne možete da uradite nekom jačem, gonite nekog svog. To postoji u prirodi dela ljudi. Ne mogu da kažem da sam oguglao. Tri godine sam trpeo laži oko Jovanjice, za koju nisam ni znao šta je. Nemojte da smetnete sa uma, za Novu godinu i Božić Beograd je bio kao Kazablanka. Rekord smo postigli, okupirali su sve hotele. Privatne smeštaje kuće, zgrade vile. U Beogradu to nije zabeleženo od Drugog svetskog rata pa do danas - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da su upravo strane službe sprečile da koristimo litijum, koji je mogao da obezbedi ogroman rast.

 

 

 

Ostavite komentar